MUP se oglasio povodom predstojećeg perioda: Policija angažovanija nego inače, a razloga je pregršt!

05.04.2023

21:10

0

"Apelujemo na sve građane da budu strpljivi u saobraćaju, da poštuju propise i da odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju bezbednosti saobraćaja", između ostalog apeluju iz MUP-a

MUP se oglasio povodom predstojećeg perioda: Policija angažovanija nego inače, a razloga je pregršt!
Ilustracija - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Saobraćajna policija će preduzimati pojačane mere kontrole zbog povećane frekvencije saobraćaja koja se očekuje na svim putnim pravcima usled predstojećeg Uskrsa.

Takođe, dodatne gužve predstavljaju i putovanja usled prolećnog raspusta za učenike osnovnih i srednjih škola, saopštio je MUP.

Načelnik Uprave saobraćajne policije, pukovnik policije Slaviša Lakićević, izjavio je da će kontrola saobraćaja biti usmerena na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, prekoračenja brzine, nepropisnog preticanja, nekorišćenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog prevoženja dece u vozilima.

"Apelujemo na sve građane da budu strpljivi u saobraćaju, da poštuju propise i da odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju bezbednosti saobraćaja zato što se tokom praznika dešava veći broj saobraćajnih nezgoda sa najtežim posledicama, a najčešći uzrok je vožnja pod dejstvom alkohola", poručio je Lakićević.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike