Saobraćajna policija pojačava kontrole za vikend: Vozači obratite pažnju, kontrolisaće gotovo sve!

31.03.2023

10:36

0

Saobraćajna policija raditi preventivu radi smanjenja broja saobraćajnih nezgoda

Saobraćajna policija pojačava kontrole za vikend: Vozači obratite pažnju, kontrolisaće gotovo sve!
Saobraćajna policija - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Policijski službenici saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova će zbog pojačanog prisustva stranih i domaćih državljana na svim putnim pravcima u Srbiji preduzimati mere radi obezbeđivanja nesmetanog odvijanja saobraćaja, saopštio je MUP.

Oni su dodali da će saobraćajna policija raditi preventivu radi smanjenja broja saobraćajnih nezgoda.

„Tokom predstojećeg vikenda, kontrola će biti usmerena na otkrivanje i procesuiranje prekršaja koji imaju direktan uticaj na bezbednost učesnika u saobraćaju, a naročito na prekoračenje brzine, upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, nekorišćenje sigurnosnog pojasa i nepropisan prevoz dece, kao i na prekršaje koje čine vozači motocikala i mopeda“, rekla je poručnik policije Milica Dobrić iz Uprave saobraćajne policije.

Dobrićeva je građanima poželela srećan put i bezbedno učešće u saobraćaju.

Inače u nedavnoj akciji saobraćaćne policije koja je bila usmerena protiv nekorišćenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog prevoza dece u vozilima sankcionisano je 9.216 vozača i 2.346 putnika u vozilima koji nisu bili vezani sigurnosnim pojasevima.

Takođe, sankcionisano je čak 137 osoba zbog nepropisnog prevoženja dece na prednjim sedištima. Tokom trajanja ove akcije pripadnici Uprave saobraćajne policije kontrolisali su 70.497 vozila i otkrili ukupno 30.082 različita prekršaja.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike