Vesić: Prva grupa studenata Beogradskog univerziteta od ponedeljka počinje praksu u Ministarstvu građevinarstva

17.03.2023

09:46

0

Studentska praksa u ministarstvu je samo prvi korak jer će u narednom periodu i preduzeća ponuditi praksu, ali i stipendiranje - rekao je ministar

Vesić: Prva grupa studenata Beogradskog univerziteta od ponedeljka počinje praksu u Ministarstvu građevinarstva
Ilustracija - Copyright Profimedia

Prva grupa od 23 studenata Beogradskog univerziteta od ponedeljka, 20. marta počinje praksu u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, rekao je ministar Goran Vesić gostujući na TV Prva.

- Prva grupa od dvadeset i troje studenata Beogradskog univerziteta potpisaće ugovore o studentskoj praksi u ponedeljak, 20. marta, i započeti praksu. Tokom obavljanja prakse koja će biti priznata od Beogradskog univerziteta studenti će raditi u struci sa mentorima, a primaće naknadu od 14.000 dinara neto mesečno. Praksa će trajati tri meseca tokom ove godine biće obavljena još dva ciklusa, u julu i oktobru - rekao je ministar Vesić.

TANJUG/ Sava Radovanović
Goran Vesić

On je kazao da će Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture uskoro potpisati sporazume sa univerzitetima u Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu kao što je sporazum potpisan sa Beogradskim univerzitetom.

- Studentska praksa u ministarstvu je samo prvi korak jer će u narednom periodu i preduzeća ponuditi praksu, ali i stipendiranje. Biću srećan kada prvog studenta ili studentkinju koji su prošli praksu zaposlimo posle diplomiranja - rekao je ministar Vesić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike