Očekuje se pojačan intenzitet saobraćaja u gradovima

20.02.2023

08:29

0

Ovog jutra saobraćaj je umerenog intenziteta i na tim glavim putnim pravcima nema zadržavanja

Očekuje se pojačan intenzitet saobraćaja u gradovima
Copyright RINA

Udarni povratni talas prošao je u danima vikenda i danas se očekuje pojačan intenzitet saobraćaja u gradovima, jer škole počinju sa radom, dok će van naseljenih mesta saobraćaj biti umerenog intenziteta.

- Prošao je veći udarni povratni talas koji je bio tokom prazničnih dana, a mnogi su neradne dane spojili sa vikendom. Izuzetno veliki broj vozila je bio tokom jučerašnjeg dana u popodnevnim časovima, kada je bilo i dužih zadržavanja i na pojedinim naplatnim rampama, a pre svega na prilazima Beogradu, na svim prilaznim putevima, isto tako i na ostalim prilazima većim gradovima - rekla je za Tanjug Nevena Damjanović iz Auto-moto saveza Srbije.

Ovog jutra, kako je navela, saobraćaj je umerenog intenziteta i u ovom trenutku na tim glavim putnim pravcima nema zadržavanja.

- Ono što se očekuje jeste da će saobraćaj biti pojačan unutar gradova i unutar gradskih saobraćajnica - rekla je Damjanovićeva.

- Đaci se vraćaju u školske klupe i pre svega vozači u zonama škole treba da smanje brzinu, da obrate pažnju na naše najmlađe učesnike u saobraćaju, da poštuju sve saobraćajne propise i da obezbede svoj deci bezbedan put do škole - rekla je ona.

- Danas očekujemo umeren intenzitet saobraćaja, pre svega na tim glavnim putnim pravcima, prilazima turističkim centrima, takođe i na graničnim prelazima, ne bi trebalo da bude većih gužvi i vreme zadržavanja bi bilo 15 minuta, a za sada imamo zadržavanje za teretna motorna vozila ka hrvatskoj i mađarskoj granici - rekla je Damjanovićeva.

Ona je napomenula da je u toku veliki broj radova na putevima, a putari intenzivno rade i na sanaciji pojedinih oštećenja na putevima.

- Kada bismo izdvojili radove prema informacijama JP “Putevi Srbije” u pitanju su radovi na obilaznici koji mogu da uslove usporenu vožnju i kraće zastoje. Zatim, pored tih radova izvode se i kod Aleksinca, na putu Šabac - Ruma, na ulazu u Šabac, zatim kod Horgoša - gde se radi na proširenju graničnog prelaza, pa je potrebno obratiti pažnju na siglanilazaciju - kazala je Damjanovićeva.

- Ovog jutra uslovi na putevima su povoljni, s obzirom na to da su za danas najavljene padavine samo u jutarnjim časovima, već sada polako prestaje kiša, a sneg se očekuje samo u planinskim predelima - rekla je Damjanovićeva. 

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike