Ministarka Vujović u Lebanu obišla Dom kulture sa novom kotlarnicom (VIDEO)

11.02.2023

21:16

0

Ministarka je pozvala jedinice lokalne samouprave da se prijave na konkurs za zamenu kotlova i individualnih ložišta, koji je Ministarstvo raspisalo

Ministarka Vujović u Lebanu obišla Dom kulture sa novom kotlarnicom (VIDEO)
Ministarka Vujović u Lebanu - Copyright printscreen/instagram/irenavujovic.official

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović obišla je Dom kulture "Radan" u Lebanu, gde je realizovan projekat zamene kotlarnice vredan 10 miliona dinara, javljeno je iz Ministarstva zaštite životne sredine. 

Umesto kotla na lož ulje instalirana su dva kotla na pelet, čime je omogućeno efikasnije grejanje ove ustanove, uz niži stepen aerozagađenja, što i jeste jedan od prioriteta Vlade i Ministarstva, navodi se u saopštenju.

 

 

Vujović je rekla da se decenijama unazad se početak grejne sezone, pre svega zbog neadekvatnih energenata koje koriste javne ustanove, privredni subjekti i domaćinstva, negativno odražavao na kvalitet vazduha i da je ovo  prva grejna sezona da funkcioniše grejanje sa novim kotlom.

"Sa zadovoljstvom mogu da vidim, ali i osetim da je realizacija ovog projekta omogućila bolji kvalitet vazduha", rekla je Vujović.

Ministarka je pozvala jedinice lokalne samouprave da se prijave na konkurs za zamenu kotlova i individualnih ložišta, koji je Ministarstvo raspisalo.

Prema njenim rečima, u cilju boljeg kvaliteta vazduha, Ministarstvo je opredelilo 220.000.000 dinara za sufinansiranje zamene kotlova, 170.000.000 dinara za sufinansiranje zamene individualnih ložišta i 100.000.000 za pošumljavanje.

Vujović je istakla da je čist vazduh i zdrava životna sredina zajednički cilj.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike