Lidl Srbija povlači napolitanke iz prodaje zbog salmonele!

04.10.2022

15:19

0

Uzorci proizvoda sa polica u Srbiji poslati su radi detaljne provere lokalnim laboratorijama, o čemu su obaveštene nadležne instutucije

Lidl Srbija povlači napolitanke iz prodaje zbog salmonele!
lidl profimedia-0130493131 copy - Copyright 24sedam/Profimedia

Lidl Srbija je obavestio potrošače da je povukao iz prodaje pet proizvoda - dva pakovanja Tastino napolitanki od 800 grama sa ukusom kakoa i lešnika, kao i tri pakovanja tastino Vafela od 200 grama.

Kako je navedeno ovi proizvodi se povlače zbog mogućnosti prisustva bakterije salmonella typhimurium, s' obzirom da je redovnom kontrolom u Hrvatskoj utvrđeno prisustvo u dve proizvodne šarže.

Lidl Srbija obaveštava svoje potrošače o opozivu sledećih proizvoda:

- Tastino napolitanke sa ukusom kakaa - Vafel proizvod sa 72 % kakao punjenja, 800 g Tastino napolitanke sa ukusom lešnika - Vafel proizvod sa 72 % punjenja sa ukusom lešnika, 800 g Tastino Vafel sa kakao punjenjem- Vafel proizvod sa 80 % kakao punjenja, 200 g Tastino Vafel sa punjenjem ukusa lešnika - Vafel proizvod sa 80 % punjenja sa ukusom lešnika, 200 g Tastino Vafel sa kakao prelivom- Vafel proizvod sa 57 % kakao punjenja, preliven sa 20 % kakao preliva, 200 g.

Lidl Srbija obaveštava potrošače da je iz predostrožnosti iz prodaje povukla proizvode proizvođača Pak Rampart d.o.o., Visoko, Bosna i Hercegovina:

-Tastino napolitanke sa ukusom kakaa- Vafel proizvod sa 72 % kakao punjenja, 800 g; Tastino napolitanke sa ukusom lešnika - Vafel proizvod sa 72 % punjenja sa ukusom lešnika, 800 g; - Tastino Vafel sa kakao punjenjem - Vafel proizvod sa 80 % kakao punjenja, 200 g;  Tastino Vafel sa punjenjem ukusa lešnika - Vafel proizvod sa 80 % punjenja sa ukusom lešnika, 200 g; Tastino Vafel sa kakao prelivom - Vafel proizvod sa 57 % kakao punjenja, preliven sa 20 % kakao preliva, 200 g.

Uzorci proizvoda sa polica u Srbiji poslati su radi detaljne provere lokalnim laboratorijama, o čemu su obaveštene nadležne instutucije.

Potrošače pozivamo da ukoliko imaju neki od ovih proizvoda isti ne konzumiraju i vrate u bilo koju Lidl prodavnicu. Novac za proizvod će biti vraćen sa ili bez predočenja računa. Lidl Srbija i proizvođač Pak Rampart d.o.o. se izvinjavaju svim potrošačima koji su kupili pomenute proizvode zbog nastale neprijatnosti - saopštili su iz Lidla Srbija.

Lidl Hrvatska takođe povlači proizvode "Tastino napolitanke"

Podsetimo, Državni inspektorat Republike Hrvatske izvestio je da Lidl Hrvatska iz predostrožnosti povlači više vrsta proizvoda ''Tastino napolitanke'', proizvođača iz Bosne i Hercegovine, zbog prisutnosti bakterije salmonele, saopštila je danas Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu.

Najavili su da se sa tržšta povlače sledeći proizvodi:

- Tastino napolitanke s kremom ukusa lešnika XXL, 1000 g; Tastino napolitanke s kakaom XXL, 1000 g;Tastino napolitanke s ukusom lešnika, 800 g; Tastino napolitanke s ukusom kakaa, 800 g, svih LOT brojeva i roka trajanja, zbog prisutnosti bakterije salmonela u proizvodu. Proizvođač Tastino napolitanki je Pak Rampart d.o.o., Visoko, Bosna i Hercegovina, a na tržište ih stavlja trgovačko preduzeće Lidl Hrvatska d.o.o. Proizvodi nisu u skladu s EU Uredbom o sigurnosti hrane, prenosi HINA.

Detaljniji podaci o opozivu dostupni su na sajtu Lidl Hrvatska, a obaveštenje se odnosi iskljucivo na gore navedeni proizvod, saopšteno je iz Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike