Nađena opasna bakterija u Wudy viršlama, odmah reagovala Agencija za bezbednost hrane BiH

22.09.2022

08:37

0

Potrošačima preporučujemo da, zbog smanjenja rizika po zdravlje, ne konzumiraju proizvode

Nađena opasna bakterija u Wudy viršlama, odmah reagovala Agencija za bezbednost hrane BiH
Ilustracija - Copyright Profimedia

Agencija za bezbednost hrane Bosne i Hercegovine je putem Sistema brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje (EU RASFF) obaveštena da su na tržište BiH isporučene pileće kobasice poreklom iz Italije u kojima je utvrđena prisutnost bakterije Listeria monocytogenes (ST155). Radi se o proizvodima brenda "Wudy" čiji je proizvođač "Agricola Tre valli Soc.Coop.A.R.L.", P.le A.Veronesi 1 S.Martino B.A., Italija, piše u saopštenju Agencije za bezbednost hrane BiH.

Radi preduzimanja mera zaštite zdravlja potrošača, sve raspoložive informacije Agencija je dostavila na daljnje postupanje merodavnim inspekcijskim službama u Bosni i Hercegovini od kojih je zatraženo i povratno izveštavanje Agencije za bezbednost hrane Bosne i Hercegovine.

- Potrošačima preporučujemo da, zbog smanjenja rizika po zdravlje, ne konzumiraju proizvode identifikovane u tabeli, navodi se u saopštenju.

fsa.gov.ba
spisak proizvoda za koji se sumnja da je kontaminiran bakterijom Listeria monocytogenes

 

L. monocytogenes ima sposobnost rasta na niskim temperaturama, što joj omogućava umnožavanje u rashlađenoj hrani. Rizične grupe populacije za listeriozu su trudnice, imunokompromitovane osobe, oboleli od karcinoma, dijabetičari, astmatičari i osobe starije životne dobi, a komplikacije se mogu pojaviti i kod zdravih ljudi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike