Fondacija „Dajana Paunović“: Sprečiti političku zloupotrebu problema samohranih majki! Mesecima se radi na Alimentacionom fondu

27.07.2022

10:36

0

Ova fondacija skreće pažnju javnosti da je krajnje licemerno da o Alimentacionom fondu, na nivou slatkorečive ideje bez ikakve strategije i plana za njenu realizaciju govore oni koji su propustili priliku da jedan takav fond formiraju

Fondacija „Dajana Paunović“: Sprečiti političku zloupotrebu problema samohranih majki! Mesecima se radi na Alimentacionom fondu
dajana paunovic priv arh (17) - Copyright Privatna arhiva

Fondacija „Dajana Paunović“ i UG “Inicijativa 21” pozdravljaju to što su predstavnici opozicije napokon podržali jednu konstruktivnu ideju na čijoj realizaciji ove organizacije, zajedno sa državnim institucijama Republike Srbije, predano rade već duže od šest meseci. Reč je o formiranju Institucije Alimentacionog fonda.

Ukazujemo pažnju javnosti da egzistencijalni problemi samohranih roditelja, a posebno ugroženih majki i njihove dece, ne smeju da postanu tema koja se politički zloupotrebljava zarad sticanja jeftinih političkih poena, navodi se u saopštenju i dodaje: 

Iskustvo stečeno radom na terenu pokazalo nam je da formiranje jedne tako važne institucije, poput Alimentacionog fonda, zahteva sveobuhvatnu pripremu i formulisanje najoptimalnijeg modela koji bi obezbedio da se željeni ciljevi zaista u praksi i postignu.  

Upravo Fondacija “Dajana Paunović” i Udruženje građana “Inicijativa 21”, zajedno sa državnim institucijama Republike Srbije, na tome predano rade već punih šest meseci što je podrazumevalo najpre veliki istraživački rad na terenu, a potom i na finansijskim proračunima, kreiranju i testiranju različitih modela funkcionisanja Alimentacionog fonda, izrade zakonodavnog okvira, definisanja izvora finansiranja i svega ostalog što funkcionisanje jedne tako važne institucije podrazumeva, takođe stoji u saopštenju Fondacije Dajana Paunović.

Takođe skrećemo pažnju javnosti da je krajnje licemerno da o Alimentacionom fondu, na nivou slatkorečive ideje bez ikakve strategije i plana za njenu ralizaciju i održivo funkcionisanje, govore oni koji su propustili priliku da jedan takav fond formiraju u vreme dok su bili na vlasti čime su pokazali koliko im je zaista stalo do ugroženih samohranih majki i njihove dece.  

Podsetimo, zamenik predsednika Stranke slobode i pravde  Borko Stefanović, gostujući na jednoj televiziji izjavio je da njegova stranka u parlamentu očekuje sadarnju sa ostalim političkim grupama kao i podršku za predloge zakona koji su dobri za građane.

 - Naš poslanički klub predložiće Zakon o alimentacionom fondu - rekao je i dodao:

 To je Zakon koji je u Crnoj Gori  usvojen jednoglasno, koji omogućuje ženama koje su muževi nakon razvoda namerno ostavili, najčešće su u pitanju žene, zato što deca najčešće ostaju sa majkama nakon razvoda, da ne ostanu bez prihoda.

Očevi odbijaju da plaćaju alimentaciju, onda država taj jedan period dok se ne naplate od suda od bivšeg supruga, pruža tim ženama materijalnu pomoć. Mi hoćemo kroz naše kvalitetne programe da poboljšamo život našim građanima.  

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike