Novo sanitetsko vozilo Domu zdravlja u Štrpcu: Dajana Paunović uručila vredan poklon Srbima sa KiM (FOTO)

06.04.2022

11:29

0

Vozilo koje je uručeno Domu zdravlja u Štrpcu predstavlja najsavremenije ambulantno vozilo

Novo sanitetsko vozilo Domu zdravlja u Štrpcu: Dajana Paunović uručila vredan poklon Srbima sa KiM (FOTO)
st 2[648] - Copyright Aleksandar Lekić

Predstavnici Fondacije "Dajana Paunović" i predsednik opštine Štrpce Dalibor Jevtić uručili su ključeve novog santietskog vozila Saši Krstičiću direktoru Doma zdravlja u ovoj opštini.

- Danas nam je posebno zadovoljstvo što smo bili u prilici da pomognemo u realizaciji donacije najsavremenijeg ambulantnog vozila Domu zdravlja u Štrpcu. Ovo je samo još jedan dokaz koji govori koliko nam je stalo do našeg naroda koji ovde živi i jasna poruka da su, ponajviše zahvaljujući našim ljudima ovde, Kosovo i Metohija neotuđivi deo Srbije. Upravo zbog toga pozivam sve ljude koji su u mogućnosti da pomognu ljudima ovde jer njima je svaka vrsta pomoći dobrodošla -  poručila je Dajana Paunović, osnivačica Fondacije koja nosi njeno ime.

Aleksandar Lekić
 

Uz zahvalnost fondaciji, donatorima i opštini Štrpce, direktor Doma zdravlja Saša Krstičić je istakao veliki značaj ambulantnog vozila za funkcionisanje zdravstvene službe i bolji transport pacijenata kojima je to neophodno i poručio:

- Nama su sanitetska vozila neophodna i na ovaj način smo obezbedili da naši pacijenti putuju brže i udobnije ka većim zdravstvenim centrima. Sada možemo da kažemo da smo za neki izvestan period obezbedili dovoljan broj sanitetskih vozila, a radićemo i na nabavci novih.

Aleksandar Lekić
 

Ukazujući na veliki značaj ove donacije, posebno u trenutku kada se srpski narod u opštini Štrpce suočava sa velikim brojem problema, predsednik opštine Štrpce Dalibor Jevtić ističe da je ovo ne samo pomoć već i poruka da Srbi na Kosovu i Metohiji nisu zaboravljeni.

- Posebno želim da zahvalim Dajani Paunović i njenoj fondaciji, ali i svim donatorima koji su učestvovali u nabavci ovog vozila. Hvala našim prijateljima na poruci da nismo zaboravljeni i da ćemo nastaviti da radimo na stvaranju boljih uslova za život u našoj opštini i stvaranju perspektive ljudima da ostanu na ovim prostorima - poručio je predsednik opštine Štrpce.

Aleksandar Lekić
 

Vozilo koje je uručeno Domu zdravlja u Štrpcu predstavlja najsavremenije ambulantno vozilo i u značajnoj meri će olakšati transport ugroženim pacijentima iz ove opštine ka većim zdravstvenim centrima.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: PR

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike