Uključen narandžasti meteoalarm: I danas opasno nevreme u pojedinim delovima zemlje!

22.06.2022

06:40

0

Narandžasti meteoalarm znači da vreme može biti opasno

Uključen narandžasti meteoalarm: I danas opasno nevreme u pojedinim delovima zemlje!
nevreme kisa pljusak - Copyright Foto: 24sedam/Goran Sivački

Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ), objavio je na svom sajtu da se u narednih sat vremena može očekivati slaba kiša ponegde u Vojvodini i na širem području Beograda.

Takođe najavili su da se na jugozapadu, jugu i jugoistoku Srbije očekuje lokalna pojava pljuskova sa grmljavinom, gradom i olujnim vetrom u zoni pljuskova. Intenzivniji pljuskovi u Vojvodini očekuju se u toku noći ka četvrtku (22/23.06.), a u četvrtak tokom dana (23.06.) i na istoku Srbije.

Narandžasti i žuti meteoalarm na snazi
 
pritnscreen/RHMZ
 

U Bačkoj, Banatu i Sremu, kao i u Jugositočnoj i Jugozapadnoj Srbiji i na Kosovu i Metohiji danas je snazi narandžasti meteoalarm, dok je u ostatku zemlje žuti.

Narandžasti meteoalarm znači da vreme može biti opasno.

- Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe - stoji u objašnjenju RHMZ o meteoalarmu.

Podsetimo, juče je Srbiju pogodilo opasno nevreme.

Jak grad veličine kokošijeg jajeta pogodio je tokom poslepodnevnih sati teritoriju Dragačeva. Na najvećem udaru našle su se mesne zajednice Dragačica, Bjelica, Vučkovica i Kotraža. Nevreme je potrajalo oko 15 minuta, a za to vreme pričinjena je velika šteta na poljoprivrednim usevima, putevima ali oluja je nosila i crepove sa kuća. 

 

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike