Patrijarh Porfirije posetio Ohrid: Radost je i blagoslov veliki što možemo da se poklonimo Svetom Klimentu Ohridskom i svetom Naumu (FOTO)

21.06.2022

19:11

0

Autor: 24sedam

Zajedno sa Arhiepiskom ohridskim i makedonskim Stefanom, patrijarh srpski Porfirije poklonio se svetinjama hrama

Patrijarh Porfirije posetio Ohrid:  Radost je i blagoslov veliki što možemo da se poklonimo Svetom Klimentu Ohridskom i svetom Naumu (FOTO)
Patrijarh Porfirije - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

Patrijarh srpski Porfirije posetio je danas crkvu Svetog Klimenta i Svetog Pantelejmona u selu Plaošnik na obali Ohridskog jezera.

Zajedno sa Arhiepiskom ohridskim i makedonskim Stefanom, patrijarh srpski Porfirije poklonio se svetinjama hrama, objavljeno je na sajtu Srpske pravoslavne crkve.

- Danas smo imali priliku da vidimo šta su pravoslavni hrišćani pre mnogo vekova smatrali najvažnijim u svom životu. Gledajući ove svetinje, razumeli smo da im je važnije od svega bilo da čuvaju svoju hrišćansku pravoslavnu veru, ali ne samo da čuvaju nego da i žive pravoslavnom verom, a to znači po Jevanđelju.

 


- Ništa drugo da nemamo, nego samo iskustvo kada obilazimo ovakve svetinje, imamo jasnu poruku za nas danas koji smo izloženi raznim izazovima koji nude neke nove vrednosti i nove poglede na svet - poručio je patrijarh Porfirije i dodao:

 

- Radost je danas i blagoslov veliki što možemo da se, zajedno sa arhiepiskopom Stefanom i braćom arhijerejima, poklonimo Svetom Klimentu Ohridskom i svetom Naumu na izvorima Ohridskog jezera, kao i drugim ohridskim pravoslavnim svetinjama i da se pomolimo Gospodu za spasenje čitavog sveta, za mir i međusobno razumevanje, za spremnost da svako nađe svoje mesto pod suncem.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike