RHMZ izdao novo upozorenje: Pojedinim delovima Srbije opet preti nevreme, najavljen i porast vodostaja

12.06.2022

13:26 >> 13:52

0

Autor: M. Vu.

RHMZ izdao novo upozorenje: Pojedinim delovima Srbije opet preti nevreme, najavljen i porast vodostaja
Ilustracija - Copyright Pixabay

Iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda izdato je novo upozorenje. Naime, do 16.30 u istočnim, centralnim i južnim krajevima Srbije biće povremeno kratkotrajne kiše ili pljuskova sa grmljavinom.

- U naredna dva časa u istočnim, centralnim i južnim krajevima Srbije povremeno kiša i pljuskovi sa grmljavinom, koji će lokalno biti intenzivniji u dolini Velike Morave i na jugu Šumadije. U zoni pljuskova pojačan vetar i kratkotrajna sugradica - stoji na sajtu RHMZ.

Republički hidrometeorološki zavod je ranije danas najavio da će u centralnim, istočnim i južnim, a sutra u istočnim i južnim predelima Srbije lokalno se očekuju obilniji pljuskovi, grmljavina, kratkotrajna pojava grada i jak vetar.

Podsetimo, jaki pljuskovi koji su juče zahvatili Srbiju izazvali su ozbiljne probleme u pojedinim delovima zemlje.

Bujične poplave napravile su pravu katastrofu u četiri opštine, a u Gornjem Milanovcu uvedena je vanredna situacija.

Nevreme nije zaobišlo ni Čačak, Užice i Požegu, gde je zbog enormnih količina padavina, koje su trajale satima, došlo do oštećenja na putnoj infrastrukturi, kao i na stambenim objektima.

Usled obilnih padavina povišen je nivo reke Đetinje koja se izlila u pojedinim delovima.

RINA
 

- Reka je ovog jutra potpuno podivljala, izrazito prljava i mutna sa sobom nosi balvane, građevinski materijal i otpad. Za sada nisu ugroženi stambeni objekti, ali smo zbog čitave situacije celu noć na nogama - kažu Užičani koji su se ovog jutra zatekli na obalama nabujale reke.

Poplave nisu zaobišle ni Kosjerić, a u okolini ove opštine reka Skrapež izašla je iz svog korita i poplavila  poljoprivredno zemljište.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike