Katastrofa u Čačku - vodena stihija nosila sve pred sobom čitavu noć: Izlila se reka Kamenica, spasavani i meštani (FOTO/VIDEO)

12.06.2022

07:46

0

Prema prvim informacijama sa terena iz pojedinih kuća evakuisani su i meštani, a tokom noći žitelji iz određenih delova sela su jedva spasili i živu glavu

Katastrofa u Čačku - vodena stihija nosila sve pred sobom čitavu noć: Izlila se reka Kamenica, spasavani i meštani (FOTO/VIDEO)
kamenica-auto-poplava-fotorina1 - Copyright RINA

Jako olujno nevreme koje je sinoć pogodilo okolinu Čačka tokom noći izazvalo je pravu katastrofu u okolini ovog grada. Oko tri sata nakon ponoći došlo je do izlivanja reke Kamenice u selu Jančići, a vodena stihija nosila je sve pred sobom.

- Samo je odjendom krenula strašna bujica, ovo je nezapamćeno u našem selu. Kamenica je nosila sve pred sobom usred noći. Ogromna materijalna šteta je pričinjena na lokalnim putevima koji su potpuno pod vodom, a uništene su i pojedine vikendice kao i dosta voćnjaka koji su se nalazili uz reku - kaže Ostoja Mirić, meštanin Jančića.

RINA
 

Prema prvim informacijama sa terena iz pojedinih kuća evakuisani su i meštani, a tokom noći žitelji iz određenih delova sela su jedva spasili i živu glavu.

Obilna kiša i nevreme u ranim jutarnjim satima pogodilo je sela gornjomilamovačkog kraja Bogdanica, Gojna Gora, Duškovci. Srušena su i dva mosta, a najviše je stradala kuća kuća veterinara Nedeljka Čolovića u kojoj se nalazila i njegova nepokretna supruga.

Jaka kiša napravila je haos i u Užicu. Padala je od sinoć i podigla nivo reke Ðetinje koja se na gradskoj plaži izlila iz korita na šetalište 1.300 kaplara.

Kuće koje se nalaze na plaži za sada nisu ugrožene, a celu noć na terenu su bili vatrogasci i meštani koji su pumpama vraćali vodu sa ulice u reku.

Poplavljen je i deo naselja Turica gde su pod vodom dečje i fudbalsko igralište, ali kuće nisu ugrožene.

Jako olujno nevreme praćeno obilnom kišom nije zaobišlo ni druge gradove i okolinu u zapadnoj Srbiji. 

Ogromne količine vode najveću materijalnu štetu ovaj put napravile su na putnoj infrastrukturi mahom na seoskom području u opštinama Ivanjica i Arilje.

Nakon prestanka padavina strahuje se i od pokretanja pojedinih klizišta.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike