Srpske bajkerke i feminizam: "Ženama je mesto jedan korak iza muškarca... Ako idemo na minsko polje!" (FOTO/VIDEO)

01.05.2022

18:45

0

Srpske bajkerke su nam pričale o feminizmu, ljubavi prema vožnji, padovima, povredama i ženskoj solidarnosti

Srpske bajkerke i feminizam: "Ženama je mesto jedan korak iza muškarca... Ako idemo na minsko polje!" (FOTO/VIDEO)
zene motori bajkerke foto marija atanaskovic (1) - Copyright 24sedam/Marija Atanasković

Big Mama je srpska bajkerka koja je nadimak dobila jer ima četvoro dece i za sada je nijedna druga motoristkinja nije pretekla po tome, mada je ona u međuvremenu postala i "trostruka" baka. 

Branka Slović joj je “civilno ime”, a vozi od 1987. godine i bila je druga žena u Srbiji koja je polagala za motor. Za emisiju “24sedam sa Marom” kaže da je žena starog kova.

- Muškarac i žena nikad neće biti isti, po meni. Moj moto u životu je da je ženama mesto jedan korak iza muškarca, jer jednostavno žena je ta koja treba da bude mažena, pažena, voljena... ja tako gledam na to. Ali sad vremena su se promenila, žene hoće svuda, ja to pozdravljam, nemam ja ništa protiv toga... ali ja živim u nekom drugom svetu, ja nisam od ovih savremenih i brakova i razmišljanja, ja sam stara škola. Ja sam u braku mnogo godina i zahvaljujući njemu sam postala ovo što jesam, zahvaljujući njemu sam zavolela motor, naučila oko motora, naučila da vozim i tako će biti dok sam živa - rekla je Big Mama voditeljki Mariji Atanasković.

Njena mlađa koleginica bajkerka smatra da žena treba da ide korak iza muškarca, samo ukoliko idu na minsko polje!

- Mi živimo u patrijahalnom društvu u kojem se smatra da žena treba da bude žena, majka, domaćica, da ne treba da izlazi iz kuhinje i ne da ne treba da vozi motor nego ne treba da vozi bilo koje vozilo. To je nekako Srbija i ako dopustimo muškarcima i društvu da nas na taj način ugnjetava i smatra manje sposobnim i vrednim, onda će tako i da bude - kaže bajkerka Mira.

Na motoru su im se dešavale komične situacije, od toga da im mašu, čestitaju, dobacuju, do toga da im namerno blokiraju prolaz automobilom ili da se čak, sklanjaju kad vide da je na motoru žena.

- Imate one vozače koji voze nervozno i ne drže odstojanje i onda mi se nabiju uz zadnji točak. I onda ja samo zabacim kosu, oni shvate, žensko za volanom i odjednom razmak pet metara iza, tako da ja to uradim nekad i namerno - otkrila je Ana u emisiji “24sedam sa Marom”.

Šta znaju da poprave, kakve su padove preživljavale i koliko je ženska solidarnost važna kada je teško, saznaćete ako pogledate novu epizodu emisije “24sedam sa Marom”.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i videa, bez navođenja izvora, autora i embedovanja epizode sa YouTube kanala 24sedam TV.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike