Ispovest srpskog vozača koji je evakuisan iz Ukrajine: Samo sam čuo kako padaju bombe, tamo više ne idem

15.04.2022

17:17

0

Aleksandar Dražić, poslednji vozač kamiona iz Srbije, opisuje kako je evakuisan iz Ukrajine.

Ispovest srpskog vozača koji je evakuisan iz Ukrajine:  Samo sam čuo kako padaju bombe, tamo više ne idem
vozac0 - Copyright Foto: Printskrin/Instagram

- Čim sam ušao u Poljsku odmah mi je bilo lakše. Odmah druga priča, narod po ulicama, tamo po Kijevu sve pusto, nema da vidiš čoveka.

Ovako Aleksandar Dražić, poslednji vozač kamiona iz Srbije, opisuje kako je evakuisan iz Ukrajine. Kaže da je dva meseca proveo u skloništu, a da je tamo bilo užasno jer jedino što je uspeo da čuje za to vreme je da padaju bombe.

Ističe da je sve vreme bio u skloništu ispred Kijeva, na 25 kilometara. "To je neki kamionski parking, TIR parking koji ima dve sobe hotelske i neko improvizovano sklonište", dodaje Aleksandar.

Na pitanje kako je bilo odgovara: "Pa kako može da bude, rokanje, cepaju bombe".

U Dražićevu evakuaciju iz Kijeva bile su uključene srpske i beloruske službe i diplomate i volonteri ukrajinskog Crvenog krsta.

- Volonter nas je vozio nekim putevima, ja ne znam ni gde smo išli, gde smo prošli i on nas je odveo do poljske granice. Na poljskoj granici su me sačekali iz poljske ambasade, Jelena iz konzulata i vozač - ističe Aleksandar za RTS.

Euronews Srbija/Aleksandar Dražić
 

Prošli su, kaže, brojne kontrole ukrajinske vojske.

- Samo me kontrolisali, daj telefon da vidim kome si slao poruke, šta si slikao, ne nešto ozbiljno - objašnjava Aleksandar.

Umoran je, iscrpljen, neispavan, ali nije propustio priliku da se već prvo jutro vidi sa prijateljima. Neki od njih dočekali su ga noćas na aerodromu i sa suprugom i sinom bili u mislima uz njega dok je trajala ratna drama.

Kada se odmori planira da nastavi da vozi drumske krstarice, ali više ne u Ukrajinu. "Tamo ne idem više", poručuje Aleksandar Dražić.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike