Dramatična ispovest srpskog kamiondžije: Aleksandar odsečen od svih u Ukrajini, bomba pala na 200 metara od njega!

06.03.2022

21:46

0

Kako kaže Aleksandar, iz dana u dan sve je kritičnije

Dramatična ispovest srpskog kamiondžije: Aleksandar odsečen od svih u Ukrajini, bomba pala na 200 metara od njega!
pexels-lê-minh-977213 - Copyright Pexels

Situacija u kojoj se nalaze naših pet vozača kamiona, koji više od deset dana ne mogu da se izbave iz ratom zahvaćene Ukrajine, sve je dramatičnija. Njih četvorica su zadržana na granici između Ukrajine i Poljske, ostali bez zaliha hrane i goriva, a najteže je i u nedelju bilo Alaksandru Dražiću, koji je odsečen od svih, nekoliko desetina kilometara ispred Kijeva, u mestu Semipolki, gde rat besni.

Kako kaže Aleksandar, iz dana u dan sve je kritičnije, jer se sukobi, pucnjava i detonacije sve više približavaju motelu i skloništu pored parkinga, u kome je zaglavljen od početka rata.

- Bomba je prethodne noći pala na svega 200 metara od skloništa. Popucala su stakla na hotelu - rekao je Dražić.

- Nemamo više vaj-faj, a ne znam koliko će još potrajati moj internet.

Dok diplomatski pokušaji izvlačenja vozača na granici traju neprekidno i uključeni su i Ministarstvo spoljnih poslova, ambasade, transportna udruženja i Privredna komora Srbije, izgleda da su svi nemoćni kada je reč o Aleksandru Dražiću.

Na prelazu Jagodin, na granici sa Poljskom, iz neobjašnjivih razloga ukrajinski carinici ne puštaju naše šofere. Osim njih, na ovom prelazu zadržano je još desetak do 15 beloruskih, ruskih i makedonskih kamiona. Granica je inače prohodna i svakodnevno se propuštaju drugi kamioni.

Foto:Pixabay/Alex Fox
 

Prema rečima jednog od vozača kamiona Vladimira Belića, prošle nedelje oduzeti su im pasoši i isprave od vozila i robe, a kako su formalno izašli iz Ukrajine, a nisu ušli u Poljsku, zarobljeni su u terminalu.

- Očigledno se iživljavaju nad našim ljudima i niko više ne zna šta je problem. Svaki traženi dokument smo obezbedili - rekao je Marko Žvanović, vlasnik jedne aranđelovačke firme, za koju radi jedan od četvorice vozača zadržanih na Jagodinu.

- Problem je što roba ide za rusko tržište.

U srpskim kamionima su gume, bela tehnika i tetrapak.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike