Poslednji srpski vozač kamiona evakuisan iz Ukrajine: Na beogradskom aerodromu ga dočekali prijatelji!

15.04.2022

07:58

0

Autor: J.B.O.

Dražić, koji je u sredu evakuisan iz Ukrajine u Poljsku, na beogradski aerodrom "Nikola Tesla" stigao je sat iza ponoći avionom iz Varšave preko Frankfurta

Poslednji srpski vozač kamiona evakuisan iz Ukrajine: Na beogradskom aerodromu ga dočekali prijatelji!
Euronews Srbija/Aleksandar Dražić

Aleksandar Dražić, poslednji vozač kamiona iz Srbije u Ukrajini koji je bio blokiran u ratnoj zoni kod Kijeva, vratio se sinoć u Beograd.

Dražić, koji je u sredu evakuisan iz Ukrajine u Poljsku, na beogradski aerodrom "Nikola Tesla" stigao je sat iza ponoći avionom iz Varšave preko Frankfurta.

Na aerodromu su ga dočekali prijatelji, a on je rekao da je još zbunjen.

- Ne znam gde, šta ni kako. Da stignem do poljske granice pomogli su mi volonteri iz Crvenog krsta Belorusije, a od Poljske naši".

Na pitanje ko ga čeka, rekao je: "Čekaju me svi, pola Jagodine, ima vremena za priču".

Dražić je sve vreme bio u mestu Semipolkiju kod Kijeva i najveći deo vremena provodio u skloništu sa lokalnim stanovnicima.

Kako je juče rekao ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, Vlada Srbije uspela je da evakuiše više od 50 vozača iz Ukrajine.

On je naveo da je ponosan na činjenicu da je država uspela sve naše ljude da izvuče iz Ukrajine i dodao da je u evakuaciju naših građana bio uključen širi krug ljudi, iz Predsedništva, Privredne komore Srbije, Ministarstva spoljnih poslova, bezbednosnih službi, KAO i ljudi iz Carine i Ambasade Ukrajine.

24sedam

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RTS

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti