"On je izdao upotrebnu dozvolu za 'kičmu' našeg grada": Gradonačelnik Novog Sada ugostio inženjera na izgradnji Mosta slobode!

13.04.2022

09:58

0

"Znamo šta nam je činiti, hvala na savetima i iskustvu, neprocenjivi su", istakao je Vučević nakon razgovora

"On je izdao upotrebnu dozvolu za 'kičmu' našeg grada": Gradonačelnik Novog Sada ugostio inženjera na izgradnji Mosta slobode!
miloš vučevi - Copyright Printscreen/Instagram/milosvucevic_gradonacelnik

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević ugostio je danas inženjera Milana Bajića, inače čoveka koji je zaslužan za izdavanje upotrebne dozvole za "kičmu" Srpske Atine, odnosno Mosta slobode.

- Gospodin Milan Bajić je za mene jedna od živih legendi Novog Sada, čovek koji je obavljao izuzetno značajne funkcije u Gradu i Pokrajini. Inženjer Milan Bajić je bio koordinator za izgradnju Mosta slobode i upravo je on čovek koji je izdao upotrebnu dozvolu za "kičmu" našeg grada. I tada je on vodio borbu protiv zaslepljenih i malicioznih pojedinaca koji su "Slobodu" smatrali nepotrebnom i, u svojoj malicioznosti, nazvali ga "vikendaškim", uz medijske napade i propagandističke pamflete koje i mi danas trpimo - napisao je gradonačelnik na svom Instagram nalogu.

Kako objašnjava, i tada su Novosođani bili ujedinjeni za isti cilj.

 

- Od deke Milana sam saznao kako su tada izdržali napade, ali sam čuo i divnu priču kako je ogromna većina Novosađana stala iza Mosta slobode i da su se gradske radne organizacije čak odrekle bankarskih kamata u to ime, i da su tako, zajedno, veličanstven Most slobode završili kada su svi prigovori odmah utihnuli - dodaje Vučević.

On je ovim putem zahvalio inženjeru na razgovoru i savetima koje je dobio.

- Hvala vam, Milane Bajiću, na današnjem razgovoru, još ima one prave "stare" garde novosadskih funkcionera, urbanista i vizionara, onih vrednih, nesalomivih i " do koske" principijalnih kadrova koji su u naš grad uložili ceo svoj život i znanje i predali ga nama, mlađima, onako lepog i uređenog. Znamo šta nam je činiti, hvala na savetima i iskustvu, neprocenjivi su! - zaključio je gradonačelnik.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike