"Junaci nikada ne umiru! Heroji s Košara su ispunili zavet": Vučević u čast sećanja na odvažne vojnike Srbije (FOTO)

09.04.2022

11:33

0

Na današnji dan, pre 23 godine, pakao je počeo, a oni nisu poklekli ni sekund, zasipani NATO bombama i na metar od nišana hordi terorista i belosvetskog plaćeničkog ološa - podsetio je Vučević

"Junaci nikada ne umiru! Heroji s Košara su ispunili zavet": Vučević u čast sećanja na odvažne vojnike Srbije (FOTO)
vojska - Copyright Printscreen/Instagram/milosvucevic_gradonacelnik

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je na svom Instagram profilu podsetio na Heroje sa Košara, kao i na legendarnog Tibora Cernu.

- “Za ovu zemlju vredi poginuti!”, uzviknuo je tog aprila 1999. godine legendarni Tibor Cerna na karauli Košare, između 2 snajperska metka koja su ugasila njegov mladi život i odvela ga u onaj deo večnosti, tamo gde junaci nikada ne umiru - naveo je Vučević u znak sećanja na Instagramu uz fotografije sa Košara.

Kako je podsetio, Tibor Cerna je bio golobradi vojnik Vojske Jugoslavije, jedan od stotina onih golobradih Spartanaca koji su svojom čašću i ratničkom slavom prekrili krvavu karaulu.

- Na današnji dan, pre 23 godine, pakao je počeo, a oni nisu poklekli ni sekund, zasipani NATO bombama i na metar od nišana hordi terorista i belosvetskog plaćeničkog ološa. Svako je tada znao šta brani i kakva svetinja je iza njihovih leđa. Heroji sa Košara su ispunili zavet, oni su dostojni svojih predaka, onih div-junaka o kojima našoj deci pričamo i pevamo - napisao je Vučević u objavi.

Naveo je da je na nama da kult Košara podignemo na još veći nivo, da vatra sećanja na njih sija još jače, na nama je da Srbija uvek bude zemlja za koju vredi poginuti.

- To pitanje na koje je Tibor pre 23 godine tako lako dao odgovor, jeste pitanje koje će definisati našu zemlju u decenijama koje dolaze. Heroji sa Košara, hvala vam, ratnici bez mane i straha, vas 108 na broju, koji ste dali živote za nas, spavajte mirno, Srbija pamti! - istakao je gradonačelnik na svom Instagram profilu.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike