Drama srpskih kamiondžija: Vojnici i carinici se neprestano iživljavaju - "Ukrajinci nas drže kao taoce!"

02.03.2022

15:20

0

Sedmorica prevoznika i dalje u problemu

Drama srpskih kamiondžija: Vojnici i carinici se neprestano iživljavaju - "Ukrajinci nas drže kao taoce!"
profimedia-0662886910 - Copyright Profimedia

Prevoznik iz Čačka, Vladimir Belić (24) javio se sa granice Ukrajine i Poljske, prelaza Jagodin.

On je sa trojicom kolega gotovo nedelju dana u milosti i nemilosti carinika, a ističe da se ozbiljno plaši za bezbednost svih koji se tamo nalaze. 

- U kamionima smo non-stop, a osim naših, zadržano je i nekoliko desetina beloruskih, ruskih vozila. Uniformisani, naoružani ukrajinski vojnici, ili carinici, nisam siguran nas nepestano pretresaju, ispituju ako izađemo iz kamiona i na neki minut, a na naša pitanja šta nameravaju sa nama i do kad, ćute - kaže Belić, prenose "Novosti".

Ističe da ukrajinske snage smatraju da će "se pridružiti ruskim vojnicima ako ih puste"(!?).

- Govore nam da nas drže, jer ćemo se ako nas puste pridružiti ruskim vojnicima i ubijati ukrajinsku decu. Drže nas doslovno kao taoce. Govorili su da je problem roba koju vozimo, ali nije ni to problem, jer smo im rekli da uzmu i kamione i robu, samo da nas puste. Mi prevozimo robu, to je naš posao, strašno je ovo što nam se dešava.

- Vrlo je napeto i mnogo nam znači podrška Privredne komore Srbije, sa kojima samo na vezi 24 časa. Na 20 kilometara od Kijeva nalazi se još jedan naš vozač. Osim još trojice prevoznika na granici sa Poljskom, dvojica su u još dramatičnijoj situaciji na granici sa Belorusijom, izbačeni iz svojih kamiona, bez hrane, vode i doslovno pušteni da spavaju napolju - navodi Belić.

BONUS VIDEO: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike