"UN organizovale konvoj, Srbi mogu da se evakuišu iz Kijeva": Ambasador Jovanović kaže da su se opet čule detonacije

02.03.2022

11:02

0

Ujedinjene nacije jutros organizovale konvoj ispred jednog hotela i državljane Srbije obavestili da mogu da se priključe

"UN organizovale konvoj, Srbi mogu da se evakuišu iz Kijeva": Ambasador Jovanović kaže da su se opet čule detonacije
aca jovanovic - Copyright Printscreen Jutarnji Program TV Happy

Ambasador Srbije u Kijevu Aca Jovanović izjavio je da su državljani Srbije obavešteni da mogu da napuste Kijev konvojem koji su organizovale Ujedinjene nacije i da se u prestonici Ukrajine jutros čulo nekoliko detonacija.


Jovanović je za RTS objasnio da Ujedinjene nacije jutros organizovale konvoj ispred jednog hotela i da su državljane Srbije, koji su ostali i s kojima su u kontaktu, obavestili da mogu da mu se priključe i da napuste Kijev.

- U jutarnjim satima se čulo nekoliko detonacija, ali imam utisak da su udaljene, po jačini zvuka. Noć je bila, mogu da kažem, prilično mirna - rekao je Jovanović .

On je dodao da je sinoć bilo nekoliko detonacija i da pretpostavlja da je to bilo u trenucima kada je srušen TV toranj u Kijevu.

Jovanović kaže da je grad "polu pust".

- Svi oni koji su mogli da izađu, su izašli. Juče je bio veliki pritisak i prema mostovima, izlazak na desnu stranu gde se nalazi železnička stanica jer je to jedan od dva načina izlaska iz Kijeva. Železnice sada besplatno voze prema zapadu, svi putnici koji se ukrcaju mogu da idu - naveo je Jovanović.
 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike