Majka monstrum probala da otme decu? Slučaj koji je potresao Srbiju dobija novi epilog! (FOTO/VIDEO)

26.01.2022

20:41

0

Tom prilikom, ćerkica je pala, i zadobila lakše povrede

Majka monstrum probala da otme decu? Slučaj koji je potresao Srbiju dobija novi epilog! (FOTO/VIDEO)
majka tuce decu5 - Copyright Printscreen/YouTube

Snimci na kojima majka udara svoje dvoje dece, maltretira ih i vređa uznemirili su novembra prošle godine srpsku javnost. Kako su mediji preneli, reč je o N. S. iz Leskovca, a čitav slučaj policiji je prijavio njen suprug, odnosno otac devojčice i dečaka, Aleksandar S.

Epilog ove uznemirujuće priče je, bar za sada, da majka ima prava da svakog ponedeljka u trajanju od dva sata viđa decu u prostorijama Centra za socijalni rad u Leskovcu.


- Sudskom odlukom - privremenom merom Osnovnog suda u Leskovcu od 22. novembra 2021. godine, majka N. S. ostvaruje lične odnose sa svojom maloletnom decom svakog ponedeljka u trajanju od 2 sata u kontrolisanim uslovima u prostorijama Centra za socijalni rad Leskovac - potvrdio je za Telegraf Predrag Momčilović, direktor CSR Leskovac.

Kako dodaje, u toku je postupak pred nadležnim pravosudnim organima koji će uticati na donošenje konačne odluke o tome kome će od roditelja deca biti poverena na brigu i čuvanje, a sa kojim roditeljem će biti regulisan način održavanja ličnih odnosa.

Iz Osnovnog javnog tužilaštva  Leskovcu za isti portal rekli su da je povodom slučaja N. S. pred OJT u toku postupak preduzimanja dokaznih radnji.

Za to vreme, deca su, kako kaže njihov otac Aleksandar, sa njim.

- Deca su dobro, ali su i dalje uznemirena. Ćerka mora na pregled kod neuropsihijatra, uplašila se nakon što je majka pokušala da je otme u petak, 21. januara. Deca su tada bila kod mog oca, ona je naišla kolima sa majkom i vikala deci: "Ulazite unutra" , navodi otac.

 

 

Kako kaže, tom prilikom, ćerkica je pala, i zadobila lakše povrede.

- Tada je privedena, ali je posle 10 minuta puštena. Ona ima zabranu prilaska deci od novembra prošle godine, dozvoljeno joj je da viđa decu od 10 do 12 u Centru za socijalni rad, i juče ih je videla, ja sam to ispoštovao i doveo ih. Takođe, i ja imam zabranu prilaska njoj ,navodi Aleksandar.

Sumnja, dodaje, i da ga je pratila, kao i da mu je sve što se u poslednja dva meseca dešava veoma stresno.

- Nije mi stresno zbog mene, napominjem, nego zbog dece. Najvažnije je da oni budu dobro,ističe otac.

Osnovni sud u Leskovcu je 25. novembra prošle godine doneo rešenje kojim se maloletna deca J. S. (7) i T. S. (4) poveravaju na samostalno vršenje roditeljskog prava ocu A. S,. Doneta je iodluka da majka viđa decu u prostorijama CSR u Leskovcu.

- Majka nema zabranu prilaska svojoj deci, a navedeni su dani u kojima može da ih viđa i na koji način. Majka N. S. je obavezana da doprinosi izdržavanju svoje maloletne dece, fiksnim novčanim iznosom od 16.000 dinara mesečno za oba deteta, naglašavaju iz Suda.

Privatna arhiva
 

 

Prilikom donošenja ovakve odluke, posebno u delu gde se uređuje lični odnos i viđanje majke sa maloletnom decom, sud je pošao, ističu, od izveštaja Centra za socijalni rad u Leskovcu (CSR), gde je navedeno da je njihova preporuka, da je celishodno određivanje privremene mere kojom će se maloletna deca u cilju očuvanja kontinuiteta odnosa, sredine i načina dosadašnjeg života, poveriti ocu na vršenje roditeljskog prava, do konačne presude, a da se viđanje majke sa decom, u cilju procene vaspitnih stilova i unapređenja roditeljskih veština, odvija u kontroilasnim i ograničenim uslovima u prostorijama CSR u Leskovcu.

- Sud je usvojio predlog stručnog tima referentne ustanove CSR u Leskovcu jer je ocenio da je usvajanje takvog predloga u najboljem interesu maloletne dece, ističu iz Suda.

Dodaju da je ocu produžena hitna mera privremene zabrane kontaktiranja i prilaska N. S., koja mera će trajati do 05. februara 2022. godine, a potom je drugim rešenjem od 22. januara, prema majci N. S. produžena hitna mera privremene zabrane kontaktiranja i prilaska ocu A. S. Ta mera će trajati do 24. februara.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike