Ipak se brani sa slobode: Majka iz Leskovca nakon uznemirujućeg snimka i nasilja u porodici nije uhapšena, osumnjičen i otac?

24.11.2021

22:28

0

Istražne radnje po ovom slučaju su još u toku, ona se brani sa slobode, a za prekosutra je zakazano prvo sudsko ročište

Ipak se brani sa slobode: Majka iz Leskovca nakon uznemirujućeg snimka i nasilja u porodici nije uhapšena, osumnjičen i otac?
Printscreen/YouTube

Leskovačka policija demantovala je medijske natpise da je uhapšena majka iz tog grada zbog porodičnog nasilja i prebijanja svoje dece.

U Policijskoj upravi Leskovac rečeno je da je ova žena zapravo bila privedena 5. novembra, kada je slučaj i prijavljen. Nakon toga njoj je izrečena zabrana prilaska suprugu i deci, da bi joj javni tužilac u međuvremenu ipak ukinio zabranu komunikacije sa decom.

Ova žena je danas boravila u policiji, ali na kratko, i to nakon završene smene na poslu, piše Kurir.

Podsetimo, istražne radnje po ovom slučaju su još u toku, ona se brani sa slobode, a za prekosutra je zakazano prvo sudsko ročište.

Punomoćnik, koji će na prvom ročištu zastupati oca, kazao je da u slučaju ima dosta nelogičnosti, te da je čudno što su u sudskom sporu spojeni predmeti po njegovoj, ali i prijavi protiv njega. Kako objašnjava, u istom postupku je i otac označen kao osumnjičen.

- Otac je dobio poziv u svojstvu osumnjičenog, iako je evidentno da je on žrtva, kao i deca - a ne izvršilac bilo kog dela. Što će se i dokazati. Mi ćemo tražiti da se što pre obavi neuropsihijatrijsko veštačenje, kako majke, tako i dece - navodi.

Pravni zastupnik majke, advokat Dragan Mladenović Gandi, tvrdi da snimak nije validan dokaz za tužilaštvo i sud u ovoj fazi postupka.

- Validan dokaz može biti samo validan video zapis sa video nadzora koji postoji u objektu, a što tužilaštvo treba u toku postupka da utvrdi i da se preko IT stručnjaka izveštači taj video zapis, da li je on zaista od tog datuma i da li je na njemu lik koji se tereti za krivično delo nasilja u porodici - objašnjava Mladenović.

Zanimljivo je to da advokat osumnjičene tvrdi da je sporni video zapis otac posedovao mesec dana pre nego što je podneta prijava, a nije reagovao u vezi sa činjenicom da je video da njegova supruga, odnosno majka, zlostavlja decu.

Uznemirujući snimci pojavili su se prethodnih dana na društvenim mrežama. Na njima je moguće uočiti kako majka udara svog sina starog 4 godine i šestogodišnju ćerku. Deca plaču dok ona viče na njih, govoreći im "kravetino" i "govedo".

Bonus video:

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kurir

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti