UZNEMIRUJUĆE i JEZIVO! Majka iz Leskovca pod sumnjom da je krvnički tukla ćerku i sina! (VIDEO)

23.11.2021

13:44

2

Majka se brani time da je snimak “namešten”, a njeni advokati traže izuzeće iz dokaznog materijala

UZNEMIRUJUĆE i JEZIVO! Majka iz Leskovca pod sumnjom da je krvnički tukla ćerku i sina! (VIDEO)
majka - Copyright Printscreen Youtube Rešetka

Tridesetdvogodišnji A.S. iz Leskovca se našao u čudu kada je pregledao snimke sa bezbednosne kamere na kojima se vidi kako njegova dvadesetdevetogodišnja supruga, inače zdravstveni radnik, krvnički tuče njihovog četvorogodišnjeg sina i šestogodišnju ćerkicu. Majka se brani time da je snimak “namešten”, a njeni advokati traže izuzeće iz dokaznog materijala.

Na snimcima se jasno vidi kako majka najpre počinje da viče na svoju decu, a zatim da ih udara i šutira, udara im glavu o glavu, onda gura od sebe, dečak udara glavom o zid i otvorena vrata sobe, a nasilje nad mališanima se tu ne završava. I to samo iz razloga što su je probudili. Na drugom snimku, nervozna jer ne može da zakopča jaknu dečaku, takođe počinje da vrišti i udara dete.

Otac navodi da je odmah podneo tužbu za razvod braka, slučaj nasilja prijavio policiji, a onda je, kako navodi, počela “sistemska igra zataškavanja slučaja”, dok supruga njemu uporedo upućuje pretnje da će mu se desiti svašta ukoliko o tome svedoči na sudu.

Printscreen Youtube Rešetka
 

- Meni je čudno da je snimak videlo i tužilaštvo i policija i Centar za socijalni rad, a da je njoj ukinuta mera prilaska deci. Snimak više niko ne spominje, dok njeni advokati pokušavaju da ga obore kao validni sudski dokaz.

- Poslednji put kada sam prijavio pretnje sa njene strane, iako joj je još uvek na snazi zabrana prilaska i komunikacije sa mnom, i tražio da mi se odredi neka bezbednosna mera, iz policije su me vratili kući bez obrazloženja. Tada mi je pretila smrću ako bilo šta posvedočim ili pomenem video snimak na zakazanom sudskom ročištu u četvrtak, 25. novembra - tvrdi ovaj čovek.

Otac ima svoju verziju

Ipak, otac zloostavljane ima svoju verziju priče koja se ne podudara sa izjavama nadležnih iz ove institucije, on optužuje nadležne da žele da sve zataškaju, imenom i prezimenom proziva sudije, tužioce i policajce koji skoro punih mesec dana rade na ovom slučaju, i otvoreno sumnja da su, kako navodii, u sprezi sa advokatima optužene supruge, a koja je i njega  ranije prijavljivala za nasilje u porodici.

Printscreen Youtube Rešetka
 

Punomoćnik, koji će braniti na prvom ročištu oca, navodi da u slučaju ima dosta nelogičnosti, te da je čudno što su u sudskom sporu spojeni predmeti po njegovoj, ali i prijavi protiv njega. Kako objašnjava, u istom postupku je i otac označen kao osumnjičen.

- Otac je dobio poziv u svojstvu osumnjičenog, iako je evidentno da je on žrtva, kao i deca – a ne izvršilac bilo kog dela. Što će se i dokazati. Mi ćemo tražiti da se što pre obavi neuropsihijatrijsko veštačenje, kako majke, tako i dece - navodi.

Majci ukinuta zabrana prilaska, odbrana tvrdi da snimak nije validan?! 

Javni tužilac Vesna Vlajić, koju u otac pominje u datom intervjuu, a za koju tvrdi da je namerno, kako kaže “u dosluhu sa advokatom njegove žene” majci ukinula meru zabrane prilaska deci, kaže da su takve optužbe besmislene, da su istražne radnje u toku i da ne želi da razgovara sa novinarima o tome.

UPOZORAVAMO NA UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ:

Pravni zastupnik majke, advokat tvrdi da snimak nije validan dokaz za tužilaštvo i sud u ovoj fazi postupka.

- Validan dokaz može biti samo validan video zapis sa video nadzora koji postoji u objektu, a što tužilaštvo treba u toku postupka da utvrdi i da se preko IT stručnjaka izveštači taj video zapis, da li je on zaista od tog datuma i da li je na njemu lik koji se tereti za krivično delo nasilja u porodici - objašnjava Mladenović.

Branilac osumnjičene tvrdi - bila je na poslu

- Zbog toga tužilaštvo nije moglo da uzme u obzir taj video zapis. Ukoliko se ispostavi da je taj video zapis pribavljen na zakonit način, te da se osumnjičeno lice zaista nalazi na njemu, onda će tužilaštvo da proceusira i pokrene postupak. Da li će to u ovom slučaju zaista biti tako, mi to ne možemo da znamo dok se ne obave potrebna veštačenja. Ali i tužilac to još uvek ne može da zna, tako da zbog toga to olako nije smeo niti mogao da prihvati - dodaje advokat majke.

Zanimljivo je to da advokat osumnjičene tvrdi da je sporni video zapis otac posedovaao mesec dana pre nego što je podneta prijava, a nije reagovao u vezi sa činjenicom da je video da njegova supruga, odnosno majka, zlostavlja decu.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike