Počelo suđenje majci nakon brutalnog batinanja dece u Leskovcu: Tužilac zabranio da se iznose detalji

26.11.2021

07:04

0

"Slučaj je veoma delikatan i vodi se u interesu mališana, moramo da budemo pažljivi šta plasiramo u javnost"

Počelo suđenje majci nakon brutalnog batinanja dece u Leskovcu: Tužilac zabranio da se iznose detalji
majka - Copyright Printscreen Youtube Rešetka

U Leskovcu je počelo suđenje dvadesetdevetogodišnjoj N. S., majci dvoje dece, nakon porodičnog nasilja i snimaka koji su uzurpirali javnosti.

Naime, kako se vidi na snimcima, koji su protekle nedelje završili u javnosti, ona je tukla svoju decu, u stanu u kom je živela sa suprugom A.S. (32).

- Slučaj je veoma delikatan i vodi se u interesu mališana, moramo da budemo pažljivi šta plasiramo u javnost - poručili su advokati i majke i oca po okončanju prvog ročišta nakon objavljivanja snimka koji je potresao Srbiju.

Ona se juče nije pojavila na saslušanju u tužilaštvu jer je dala izjavu pre desetak dana. Supružnicima je zabranjeno da sastaju i komuniciraju dok se postupak ne okonč

Inače, na predlog Centra za socijalni rad u Leskovcu, čiji je predstavnik prisustvovao ispitivanju u tužilaštvu, majci je zabranjeno da viđa decu, koja su sada kod oca, ali ona je zatražila od suda da joj se po privremenoj meri odobri viđanje dece.

Zamenik javnog tužioca u Leskovcu naložio je svim stranama u procesu koji je vezan za slučaj nasilja majke nad decom, koji je potresao celu Srbiju, da ne smeju da iznose nikakve detalje sa juče održanog prvog sudskog ročišta u zgradi Osnovnog suda u Leskovcu.

Podsetimo, na snimcima, koje je otac dostavio medijima, vidi se kako žena najpre viče na decu, a zatim ih udara i šutira, udara im glavu o glavu, onda gura od sebe, dečak udara glavom o zid i otvorena vrata sobe, a nasilje nad mališanima se tu ne završava. I to, kako tvrdi otac, samo zato što su je probudili. Na drugom snimku, nervozna što ne može da zakopča jaknu dečaku, žena takođe vrišti i udara dete.

Kako je za Kurir kazao advokat oca Andrija Krasić, ovaj slučaj je veoma delikatan i vodi se, pre svega, u interesu dece. Isto su nam rekli i pravni zastupnici optužene majke.

- Moramo da budemo veoma pažljivi šta plasiramo u javnost, tako i vi novinari, pred kojima je velika odgovornost, pre svega u interesu dece. Nadam se da će pravosudni organi, pre svega zamenica tužioca, kasnije sud, odraditi svoj posao po zakonu - kazao je Krasić.

Kako je dodao, otac dece je dao izjave i u svojstvu oštećenog i osumnjičenog u ovom slučaju. Na pitanje kako je došlo do toga da video-snimci nasilja nad decom budu uopšte objavljeni, otac je kazao:

- Apsolutno tih saznanja nemam. Jedini koji su imali te snimke su policija i Centar za socijalni rad - rekao je on, nakon čega ga je advokat posavetovao da više ne daje izjave i povukao ga u stranu.

Podsetimo, očev punomoćnik istakao je pre dva dana da u slučaju ima dosta nelogičnosti, te da je čudno što su u sudskom sporu spojeni predmeti po njegovoj prijavi, ali i prijavi protiv oca.

- Otac je dobio poziv u svojstvu osumnjičenog, iako je evidentno da je on žrtva, kao i deca - a ne izvršilac bilo kog dela, što će se i dokazati. Mi ćemo tražiti da se što pre obavi neuropsihijatrijsko veštačenje kako majke, tako i dece - rekao je Krasić.

Pravni zastupnik majke, advokat Dragan Mladenović Gandi, tvrdi da snimak nije validan dokaz za tužilaštvo i sud u ovoj fazi postupka:

- Validan dokaz može biti samo validan video-zapis sa video-nadzora koji postoji u objektu, što tužilaštvo treba u toku postupka da utvrdi i da se preko IT stručnjaka izveštači taj video-zapis, da li je on zaista od tog datuma i da li je na njemu osoba koja se tereti za krivično delo nasilja u porodici.

On tvrdi da je sporni video-zapis otac posedovao mesec dana pre nego što je podneta prijava, a nije reagovao u vezi sa činjenicom da je video da njegova supruga, odnosno majka, zlostavlja decu.

Kako je već pisano o ovom slučaju, nakon što je 5. novembra uhapšena zbog toga što je tukla svoju decu, protiv Leskovčanke je podneta krivična prijava za nasilje u porodici. Njoj je tada određena i mera zabrane prilaska i kontakta sa suprugom i decom, da bi nakon toga bila ukinuta mera prilaska deci.

Slučaj su Centru za socijalni rad prijavili otac dece i policija.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kurir/Blic

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike