Ministar Vesić: Zamenjeno već 50 tabli na moto-putu kroz Beograd! (FOTO)

05.06.2024

17:33

0

Ministar je danas prisustvovao zameni table nedaleko od petlje Aerodrom, gde se uverio da sve teče po planu

Ministar Vesić: Zamenjeno već 50 tabli na moto-putu kroz Beograd! (FOTO)
Goran Vesić - Copyright OTO TANJUG/ MGSI/ PREDRAG MITIĆ

Na deonici od petlje Dobanovci do petlje Bubanj Potok, donedavno auto-putu, a sada moto-putu kroz Beograd, već je zamenjeno 50 manjih i pet većih tabli, izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

Ministar je danas prisustvovao zameni table nedaleko od petlje Aerodrom, gde se uverio da sve teče po planu.

- Počela je juče zamena tabli na bivšem auto-putu, koji je Uredbom vlade postao državni put, odnosno moto-put. Umesto zelenih, stavljaju se plave table i do sada smo zamenili već 50 od ukupno 318 manjih tabli, kao i pet od 25 velikih - precizirao je Vesić.

OTO TANJUG/ MGSI/ PREDRAG MITIĆ
 

Ceo posao zamene tabli će, podsetio je, trajati 50 dana, nakon čega će ceo put biti obeležen kao moto-put.

- Za vozače je najvažnije da znaju da je na moto-putu dozvoljena brzina 100 kilometara na sat, a kroz naseljeno mesto, odnosno kroz centar Beograda biće 80 kilometara na sat - napomenuo je ministar.

Naveo je da zaustavna traka ostaje i na moto-putu, a da je Ministarstvo  spremno da, ukoliko Grad Beograd bude izrazio želju, razmotri mogućnost da zaustavnu traku mogu da koriste i vozila javnog prevoza.

Vesić je zamolio vozače da poštuju saobraćajnu signalizaciju.

OTO TANJUG/ MGSI/ PREDRAG MITIĆ
 

- Na terenu se poštuju saobraćajni znaci, tamo gde su plavi, znači da je već moto-put gde je dozvoljena brzina najviše 100 kilometara na sat, gde su zeleni znaci, dozvoljena brzina je 130 kilometara na sat - rekao je Vesić Tanjugu.

Vesić je istakao i da je ministarstvo danas dobilo dozvolu da postavi znake zabrane međusobnog preticanja kamiona na obilaznici oko Beograda, kao i na ulazima ka Beogradu, kod Bubanj potoka i Šida, kao i na auto-putu "Miloš Veliki" do Uba, te na pojedinim većim mostovima poput Beške.

OTO TANJUG/ MGSI/ PREDRAG MITIĆ
 

Tako će se, pre nego što zakonom bude zabranjeno, sprečiti da tamo gde je saobraćaj najfrekventniji, dolazi do međusobnog preticanja kamiona što usporava saobraćaj i dovodi do saobraćajnih nesreća.

- U poslednjih nekoliko godina na putevima je zabeleženo 800 saobraćajnih nesreća izazvanih međusobnim preticanjem kamiona. Na ovaj način ćemo značajno poboljšati bezbednost u saobraćaju - rekao je ministar Vesić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike