Vesić: Ceo kompleks Stare šećerane je kulturno dobro i tu ništa ne sme da se gradi

04.06.2024

15:20

0

Na prostoru Stare šećerane će ostati KPGT Ljubiše Ristića

Vesić: Ceo kompleks Stare šećerane je kulturno dobro i tu ništa ne sme da se gradi
Goran Vesić - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je danas, povodom stavljanja na prodaju Stare šećerane na Čukarici, da je ceo taj kompleks zaštićen kao kulturno dobro i da tamo ništa ne sme da se gradi već samo mogu da se obnove postojeći objekti.

- Tamo je nemoguće bilo šta graditi. Ministarstvo na čijem sam čelu nadležno je za urbanizam kada su u pitanju ovakve lokacije i mi nikada nećemo promeniti plan, a postoji i zaštita, tako da je moja poruka onima koji žele da kupe da su dobrodošli ako hoće da ulažu u kulturu, da sve to obnove i revitalizuju - rekao je on to za RTS.

Vesić je dodao i da oni koji misle da sruše objekte i grade nešto na tom prostoru, džaba bacaju pare, jer, kako je naglasio, oni neće graditi ništa.

Prema rečima Vesića, na prostoru Stare šećerane će ostati KPGT Ljubiše Ristića i to treba da postane jedno od kultnih mesta gde će se okupljati umetnici i tu će, kako je ponovio, samo moći da se obnove postojeći objekti.

- Oni koji žele da kupe Staru šećeranu, ako žele da ulažu u kulturu i da restauriraju objekte, dobrodošli su. Ako misle da će da sruše objekte i grade nešto, da im kažem srpski - džaba troše pare - poručio je Vesić.

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika (ALSU) oglasila je prodaju Prve srpske fabrike šećera "Dimitrije Tucović 1898" iz Beograda po početnoj ceni od 680,7 miliona dinara. Nepokretna imovina Stare šećerane na Čukarici u Radničkoj 3 prodaje se metodom javnog nadmetanja. Javno nadmetanje biće održano 11. juna u 12 sati na adresi ALSU u Beogradu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike