Vesić obišao radove na asfaltiranju puta Sopot - Đurinci: Nastavljamo da radimo i podižemo komfor života građana (FOTO)

15.05.2024

17:16

0

Vesić je naveo da se trenutno radi 18 kilometara puteva na teritoriji opštine Sopot

Vesić obišao radove na asfaltiranju puta Sopot - Đurinci: Nastavljamo da radimo i podižemo komfor života građana (FOTO)
Tanjug - Copyright Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture/ Predrag Mitić

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić obišao je danas radove na asfaltiranju puta Sopot - Đurinci koji će, kako je rekao, građanima koji tu žive povećati komfor života i omogućiti najbržu vezu sa budućom brzom saobraćajnicom “Vožd Karađorđe”.

Vesić je naveo da se trenutno radi 18 kilometara puteva na teritoriji opštine Sopot, a pored te deonice dugačke tri kilometara, rade se i putevi Đurinci - Vlaška dužine 4,75 kilometara i Ripanj-Vlaška, dužine 10,2 kilometra.

FOTO TANJUG/ Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture/ Predrag Mitić/ bg
 

On je podsetio da se trenutno radi i projekat za samu deonicu kroz naselje Ralja dužine četiri kilometra i da će, kada to bude završeno, na teritoriji opštine Sopot “Putevi Srbije” uraditi skoro 22 kilometra puteva. Istakao je da je Sopot specifična prigradska opština zato što tu ima najviše državnih puteva zbog čega se, kako ističe, tu najviše i ulaže.

Govoreći o Beogradu, Vesić je rekao da su tokom 2023. godine “Putevi Srbije” uradili 42,2 kilometara puteva čija je vrednost skoro 1,9 milijardi dinara i naveo da je u toku projektovanje i izgradnja drugih puteva širom prestonice, a u narednom periodu će biti izdati nalozi za izgradnju još 42,2 kilometara, vrednosti 1,7 milijardi dinara.

FOTO TANJUG/ Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture/ Predrag Mitić/ bg
 

- To znači da će "Putevi Srbije", odnosno Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infratrukture ukupno uraditi ili je već urađeno puteva na teritoriji Beograda u vrednosti od oko 3,5 milijardi dinara - rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, Sopot neće biti direktno na brzoj saobraćajnici “Vožd Karađorđe” koja će, prema najavama predsednika Srbije Aleksandra Vučića, početi da se radi u novembru, ali da upravo put Sopot - Đurinci omogućava najbržu vezu između Sopota i buduće petlje na brzoj saobraćajnici “Vožd Karađorđe”.

- To će ljudima koji žive u Sopotu omogućiti da budu brzo povezani na tu brzu saobraćajnicu i povećati njihov komfor života, a sa drugim putevima koje radimo brže se dolazi i do opštine Voždovac. Na taj način pokazujemo da ne gradimo samo autoputeve i brze saobraćajnice već da upravo izgradnjom ovih, lokalnih puteva ustvari podižemo komfor života - naveo je on.

FOTO TANJUG/ Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture/ Predrag Mitić/ bg
 

Vesić kaže da se na putu Sopot - Đurinci rade i trotoari i sve što je potrebno u naseljenom mestu kako bi se to mesto urbanizovalo i kako bi ljudi mogli bezbedno da žive.

- Zato je važno da nastavimo sa izgradnjom i rekonstrukcijom puteva i to ćemo, naravno, raditi i u budućnosti -  poručio je Vesić.

Predsednik opštine Sopot Živorad Milosavljević izrazio je zadovoljstvo zbog radova na saobraćajnici Sopot - Đurinci koja je, kako kaže, dugo godina bila zapostavljena.

- Srećni smo što dobijamo ovakvu saobraćajnicu koja nas povezuje sa Avalskim putem - rekao je Milosavljević.

FOTO TANJUG/ Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture/ Predrag Mitić/ bg
 

Dodao je da je sve to deo projekta koji radi Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, a na čemu insistira predsednik Vučić - da se živi na prostorima gde nam je kuća i okućnica, a ne samo u velikim gradovima i da se nastavi sa razvojem sadržaja na prigradskom području.

Radove su obišli i pomoćnik ministra građevinarstva, saobraćaja i građevinarstva zadužen za drumski transport, puteve i bezbednost saobraćaja Miroslav Alempić, pomoćnik direktora JP "Putevi Srbije" Ivan Tejić, generalni direktor “Srbijaput AD” Petar Živojinović i vlasnik Arbag d.o.o. Zoran Arsenijević.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike