A Sada BG Car Show: Koga ćemo sve videti na sajmu automobila i motocikala

14.03.2024

14:33

0

Međunarodni sajam automobila "DDOR BG Car Show 08" i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion", održaće se na Beogradskom sajmu od 21. do 27. marta 2024. godine.

A Sada BG Car Show: Koga ćemo sve videti na sajmu automobila i motocikala
Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Osmi put u ovom formatu pod sloganom "Šampion koji traje", ovom prilikom na Sajmu automobila "DDOR BG Car Show 08" okupiće se oko 280 izlagača sa više od 60 automobilskih i moto brendova i 98 premijera, najavili su danas na zajedničkoj konferencija za medije predstavnici Beogradskog sajma, Srpske asocijacije uvoznika vozila i delova i DDOR Osiguranja.

Sajam automobila će ove godine okupiti oko 230 izlagača, koji će predstaviti više od 30 automobilskih brendova sa 38 premijera, dok je na "Motopassionu" pod sloganom Strast koja te pokreće", prisustvo najavilo oko 50 izlagača, sa više od 30 brendova i 60 premijera.  

U hali 1 će svoja vozila predstaviti Mazda, Nisan, MG, Škoda, Subaru, Isuzu, Tojota, Honda, Opel, Pežo, Suzuki, Fijat, Abart, Džip, Alfa Romeo, Sitroen, Čery, Ford, Hjundai, Dačia, Reno, Kija, Volvo, Džili, Link&Ko.

Mercedes, Majbah, BMV i Mini svoju ponudu predstaviće u hali 3.

Laka privredna vozila i izlagači LCV programa predstaviće se u hali 3A predstaviti - Mercedes, Reno, Dačia, Fisjat Professional, BG Plast (proizvođač nadogradnji) - biće predstavljena i mini izložba kineskih električnih vozila u organizaciji kompanije Ferum iz Šida (putničko i lako dostavno vozilo marke BAV (BAW) - model poni (Pony), lako dostavno vozilo marke Ranhorse - model J2-P i džip petosed marke Dajun model juehu).

Na sajmu "Motopassion" u hali 4 svoje modele motocikala ATV vozila i skutera predstaviće BMW, Honda, KTM, Kavasaki, Suzuki, Motomorini, SIM, Jamaha, Dukati, Beneli, Zontes, QJ Motor, Kimko, Kivej, Polaris, Indian, Triumf, Husvarna, GASGAS, Java, Linhaj, Malaguti, CAN AM, Odes, Segvej, Loncin, Voge, Pežo, Peda, Kove.

Prateća automobilska oprema biće u halama 2 i 1A.

Kako je na konferenciji navedeno izlagači i posetioci će biti u mogućnosti da se uvere u značaj održivosti i tehnološkog napretka u automobilskoj i moto industriji, da istraže širok spektar vozila i raznolikost motora, uključujući električne automobile, hibride i one sa klasičnim motorima, i da se upoznaju sa najnovijim trendovima i saznaju više o budućnosti mobilnosti.

Organizatori napominju da o potencijalu i uticaju ove manifestacije posebno govori činjenica da se globalna sajamska industrija u vezi sa auto-moto sektorom još uvek oporavlja od posledica kovid-pandemije i krize izazvane ratom u Ukrajini.

Kako su dodali, poređenja radi, pod pokroviteljstvom Međunarodne organizacije konstruktora motornih vozila (OICA) će biti ili je već organizovano relativno malo automobilskih sajmova - Vašington i Ženeva pre Beograda, te Bangkok, Birmingem, Milano-Monca, Hanover (komercijalna i transportna vozila), Pariz i Sofija posle.

Fokus je na električnim i hibridnim vozilima, opremi i tehnologijama koje podržava ovu vrstu vozila, kao što su baterijske tehnologije, punjači za kućne i javne stanice, solarni paneli, aplikacije za upravljanje vožnjom, tehnologije brzog punjenja, inovativni koncepti za budućnost punjenja električnih vozila.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike