Servis-vineri ovog tenisera sada su torte: Devojke ga prose, ali on se obećao kuhinji! (FOTO/VIDEO)

25.02.2024

20:00

0

Nikola Džaleta je bivši teniser i trener, organizator teniskih turnira, ali danas umesto lopticama uspešno barata tortama i kolačima. Ono što je počelo kao hobi, pretvorilo se u ozbiljan posao

Servis-vineri ovog tenisera sada su torte: Devojke ga prose, ali on se obećao kuhinji! (FOTO/VIDEO)
Copyright 24sedam/Ivan Mitić

Ekipa portala 24sedam posetila je majstora za torte Nikolu Džaletu u njegovoj maloj kuhinji u stanu koji ceo miriše na puter, čokoladu i vanilu. I sam Nikola je iznenađen novim kursem kojim je krenuo njegov život.

Zahvaljujući tenisu, kojim se bavio kao igrač, pa trener i organizator teniskih turnira, proputovao je ceo svet i sa jednog putovanja iz Amerike se vratio sa idejom da ovde pokuša da napravi kolač koji je tamo probao - cimet rolnice.

Pre toga, kao sam priznaje, jedva da je u životu jaje ispržio, ali, početnička sreća ili skriveni talenat, tek, kolač je uspeo! Prijatelji su ga pohvalili, njemu je to dalo krila da nastavi da eksperimentiše i uživa u poslastičarskoj alhemiji, kako od brašna i još nekih sastojaka nastaju prave poslastice.

Iz njegove rerne su izlazili brauniji, lava kolači, sufle… i polako je počeo da ulazi u tajne ovog zanata. Na društvenim mrežama je video novi trend mus torti sa prelivima koji su kao staklo ili pliš i poželeo da i to napravi. Bili su potrebni meseci eksperimentisanja da se dobije savršen finalni proizvod. U međuvremenu se i kod prijatelja i rođaka pročulo šta to Džale “kuva” u svojoj kuhinji, pa su počeli da naručuju njegove torte i kolače.

Gre'ota seći

Ideja za naziv firme mu je došla dok još nije ni bio siguran da li će mu to biti “pravi” posao, jer je i dalje držao treninge teniserima i organizovao turnire.

- Kad god dam nekome tortu, uvek mi spomenu kako im je žao da iseku, žao im je da načnu, grehota da iseku i samo mi je buknulo “Gre'ota seći” i kako sam izgovorio znao sam da je to moje ime firme  i samo sam čekao da otvorim firmu da nikome ne govorim pre toga, kada sam otvorio prva reakcija svima je bila da su malo zbunjeni i onda kad povežu sa tortom onda ima smisla, tako da mi je to bila potvrda da sam izabrao pravo ime - rekao Nikola u emisiji “24sedam sa Marom”.

Fotografije svojih poslastica objavljuje na društvenim mrežama, gde mu devojke ostavljaju komentare u kojima ga prose. Međutim, kako Džale kaže, “već se obećao kuhinji”.

- Trenutno je ta situacija, od 24 sata, ja sam 14 u kuhinji, radim prvu, drugu i treću smenu, ujutru ih završavam, a noću ih pravim i onda preko dana mi je odmor i dostava, tako da ,trenutno je kuhinja zaprosila mene - našalio se sa voditeljkom Marijom Atanasković.

 

Da li je poslastičarstvo dobra biznis ideja, koliko naplaćuje svoje torte i kako da zaprosite devojku kolačićem, saznaćete ako pogledate novu epizodu emisije “24sedam sa Marom”.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i videa, bez navođenja izvora, autora i embedovanja epizode sa YouTube kanala 24sedam TV.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike