Servis-vineri ovog tenisera sada su torte: Devojke ga prose, ali on se obećao kuhinji! (FOTO/VIDEO)
Nikola Džaleta je bivši teniser i trener, organizator teniskih turnira, ali danas umesto lopticama uspešno barata tortama i kolačima. Ono što je počelo kao hobi, pretvorilo se u ozbiljan posao
Ekipa portala 24sedam posetila je majstora za torte Nikolu Džaletu u njegovoj maloj kuhinji u stanu koji ceo miriše na puter, čokoladu i vanilu. I sam Nikola je iznenađen novim kursem kojim je krenuo njegov život.
Zahvaljujući tenisu, kojim se bavio kao igrač, pa trener i organizator teniskih turnira, proputovao je ceo svet i sa jednog putovanja iz Amerike se vratio sa idejom da ovde pokuša da napravi kolač koji je tamo probao - cimet rolnice.
Pre toga, kao sam priznaje, jedva da je u životu jaje ispržio, ali, početnička sreća ili skriveni talenat, tek, kolač je uspeo! Prijatelji su ga pohvalili, njemu je to dalo krila da nastavi da eksperimentiše i uživa u poslastičarskoj alhemiji, kako od brašna i još nekih sastojaka nastaju prave poslastice.
Iz njegove rerne su izlazili brauniji, lava kolači, sufle… i polako je počeo da ulazi u tajne ovog zanata. Na društvenim mrežama je video novi trend mus torti sa prelivima koji su kao staklo ili pliš i poželeo da i to napravi. Bili su potrebni meseci eksperimentisanja da se dobije savršen finalni proizvod. U međuvremenu se i kod prijatelja i rođaka pročulo šta to Džale “kuva” u svojoj kuhinji, pa su počeli da naručuju njegove torte i kolače.
Gre'ota seći
Ideja za naziv firme mu je došla dok još nije ni bio siguran da li će mu to biti “pravi” posao, jer je i dalje držao treninge teniserima i organizovao turnire.
- Kad god dam nekome tortu, uvek mi spomenu kako im je žao da iseku, žao im je da načnu, grehota da iseku i samo mi je buknulo “Gre'ota seći” i kako sam izgovorio znao sam da je to moje ime firme i samo sam čekao da otvorim firmu da nikome ne govorim pre toga, kada sam otvorio prva reakcija svima je bila da su malo zbunjeni i onda kad povežu sa tortom onda ima smisla, tako da mi je to bila potvrda da sam izabrao pravo ime - rekao Nikola u emisiji “24sedam sa Marom”.
Fotografije svojih poslastica objavljuje na društvenim mrežama, gde mu devojke ostavljaju komentare u kojima ga prose. Međutim, kako Džale kaže, “već se obećao kuhinji”.
- Trenutno je ta situacija, od 24 sata, ja sam 14 u kuhinji, radim prvu, drugu i treću smenu, ujutru ih završavam, a noću ih pravim i onda preko dana mi je odmor i dostava, tako da ,trenutno je kuhinja zaprosila mene - našalio se sa voditeljkom Marijom Atanasković.
Pogledaj galeriju
Pogledaj galeriju
Pogledaj galeriju
Pogledaj galeriju
Pogledaj galeriju
Pogledaj galeriju
Pogledaj galeriju
Pogledaj galeriju
Pogledaj galeriju
Pogledaj galeriju
Pogledaj galeriju
Da li je poslastičarstvo dobra biznis ideja, koliko naplaćuje svoje torte i kako da zaprosite devojku kolačićem, saznaćete ako pogledate novu epizodu emisije “24sedam sa Marom”.
Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i videa, bez navođenja izvora, autora i embedovanja epizode sa YouTube kanala 24sedam TV.
BONUS VIDEO
Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari