Ana je pre podne poslastičar, uveče roštilj majstor, a sve vreme mama dvoje dece! Otkriva kako sve postiže! (FOTO)

18.01.2022

07:10

0

"Obično dođem kući oko 6-7 ujutru, odspavam nekoliko sati, popijem kafu naravno da malo dođem k sebi, a zatim provodim vreme sa decom što više mogu", ispričala je Ana

Ana je pre podne poslastičar, uveče roštilj majstor, a sve vreme mama dvoje dece! Otkriva kako sve postiže! (FOTO)
viber_image_2022-01-17_16-44-26-427 - Copyright 24sedam/Katarina Prelević

Ana koja radi prepodne kao poslastičarka, popodne kao roštilj majstor, a pored toga ima dvoje dece koja je čekaju kući, dokazuje da je ipak sve izvodljivo ako stvarno to želimo.

- Obično dođem kući oko 6-7 ujutru, odspavam nekoliko sati, popijem kafu naravno da malo dođem k sebi, a zatim provodim vreme sa decom što više mogu - priča za 24sedam Ana.

24sedam/Katarina Prelević
 

Mama joj pomaže oko čuvanja dece koja imaju četiri i šest godina. Ana ipak nekako uspeva da se organizuje tako da sve stigne. Poslodavci u oba lokala gde radi su puni razumevanja i ne prave joj dodatne probleme.

- Uvek se nađe vremena za sve. Za neku kafu, ćaskanje sa drugaricom. Naravno, moram nešto da žrtvujem, a to nekako uvek bude spavanje. Ali okej je, stiže se sve. Ne verujem da bi iko mogao da poveruje koliko su poslodavci razumni. Nikada mi nisu pravii problem. Izlaze mi u susret za sve  - kaže Ana.

Idealna kombinacija priloga za pljeskavicu!

A koja je idealna kombinacija priloga za pljeskavicu i pileće belo? Ana ima već spremljen odgovor.

- Pre nego što krenem da pečem pljeskavicu, ubacim je u tucanu papriku pa tek onda krenem s roštiljanjem i malo pavlake, a što se tiče pilećeg belog za ljude koji vole da jedu pikantije stvari, uvek bih preporučila čili...i senf - ispričala nam je Ana.

S obzirom na to da kao roštiljdžija radi u noćnoj smeni, velike su šanse da nešto krene kako ne treba.

- Pa nisu se dešavale neke skandalozne scene. Desi se nekad da samo uzmu hranu i odu, pa posle mi to iz svog džepa platimo. A čovek se vrati za par dana kao da se ništa nije desilo. Strašno. Dolazi često jedna baka koja se stalno žali na muziku i kojoj sam jedva objasnila da mora da napusti lokal jer zatvaramo - nastavlja Ana.

24sedam/Katarina Prelević
 

Kolači su joj prva ljubav. Oduvek je uživala u njihovom pravljenju, ali čini se da pravljenje kolača i roštiljanje nemaju puno zajedničkog.

-  Oba posla su povezana sa ljudima. Nekako od njih ne možeš pobeći sve i da hoćeš. Moraš da budeš fin, pristojan čak iako oni nisu. Moraš da prodaš taj proizvod. Kada si ljubazan, nasmejan, vedar privlačiš ljude. To je ta dobitna kombinacija - rekla je Ana.

Da bi roštilj bio dobar i majstor mora da zna šta radi. Ana je učila od kolega ovaj zanat, a njima nije bilo teško da joj pokažu i prenesu svoje znanje.

- Sa roštiljanjem sam krenula zbog korone. Restoran u kome sam radila kao poslastičarka se tada zatvorio, pa sam morala da nađem drugi posao. Krenula sam ovde da radim, ali prvo kao devojka koja prima narudžbine i stavlja priloge. Kada sam shvatila da to nije ništa teško, za mene je to postao izazov. Htela sam da idem dalje i da vidim šta sve mogu da naučim.
Pokušavam da istrajem sa radom na oba mesta - kaže za 24sedam Ana.

BONUS VIDEO

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike