Svi žele srpsku hranu: Jagma za proizvodima iz Srbije

24.02.2024

11:33

0

Autor: 24sedam

Potpisani ugovori na više od 11 miliona evra

Svi žele srpsku hranu: Jagma za proizvodima iz Srbije
Ilustracija - Copyright Profimedia

Više od 2.200 sastanaka u okviru Nacionalnog paviljona Srbije, osam potpisanih predugovora i ugovora i novi izvozni poslovi vredni više od 11 miliona evra prvi su rezultati učešća kompanija iz Srbije na Međunarodnom sajmu prehrambene industrije "Gulfood 2024" koji je održan u Dubaiju, saopštila je Privredna komora Srbije (PKS).

PKS je sa Razvojnom agencijom Srbije organizovala nastup naših firmi na ovoj prestižnoj smotri svetskih proizvođača hrane, a učestvovale su 24 srpske kompanije koje su se predstavile veoma raznovrsnom izvoznom ponudom prehrambenih proizvoda. U jednoj od glavnih sajamskih hala Trade Centre Arena & Sheikh Saeed Halls, od 19. do 23. februara svoj proizvodni program promovisale su kompanije iz Srbije: "Tartufi SR", "The Fun&Fit Company", "Packom International", "Laki", "Master Food", "Benlia foods", YUMIS, "Master Fruits”, "Sirogojno Company", "Natura Top", "Frucom Food", "Podgorina voće", "Cold Pressok", "Tisacoop", "CG Foods Europe", "Damar Confit", "Stanić", "Minela PR", "Geneza", "ITN Group", "Budimka", "Mirax Agrar", "Drenovac" i "Flory".

Najviše zainteresovanih potencijalnih poslovnih partnera sa kojima su srpski privrednici imali sastanke bilo je iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Saudijske Arabije, Indije, Kine, Egipta, Libana, Južne Afrike, Rusije, Azerbejdžana i Kazahstana.

Ovogodišnje, 29. izdanje "Gulfood-a", u Svetskom trgovinskom centru u Dubaiju, ugostilo je više od 5.500 izlagača iz 190 zemalja.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike