Država daje novac za stolariju: Od septembra počinje prijava za subvencije

19.08.2023

18:06

0

Autor: Lj. S.

Većina objekata zahteva veće radove kako bi nam računi bili manji i život zdraviji - rekao je sekretar udruženja Mineralne vune Srbije

Država daje novac za stolariju: Od septembra počinje prijava za subvencije
Copyright Pixabay

Ako želite da zamenite stolariju ili postavite novu izolaciju u zidove, od idućeg meseca možete se prijaviti za subvencije koje će za to davati država.

- Većina objekata zahteva veće radove kako bi nam računi bili manji i život zdraviji - rekao je Dušan Korunoski, sekretar udruženja Mineralne vune Srbije.

Kako on ističe, to košta ali se vrlo brzo isplati. 

Pixabay
 

- Cene energenata će ići nagore. Uz subvencije, možda za tri do pet godina možemo vratiti inicijalno velika ulaganja - kaže Korunoski.

On je ukazao na to da savet treba tražiti od stručnih ljudi, inženjera, energetskih menadžera i građevinaca, jer kad se jednom uradi, teško je to posle menjati.

Prema njegovim rečima, može se raditi sa 20-30 odsto skupljim materijalima, koji su negorivi, pa daju i zaštitu od požara (mineralne vune).

- Energetski pasoš je spisak zatečenog stanja. Vi želite da znate kako se vaša zgrada ponaša, jer je sve veći trošak leti, za hlađenje. Pasoš će vam dati tu informaciju - objašnjava on.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike