Stiže i Jandeks: Srbija popularna destinacija (ruskih) IT firmi

19.11.2022

11:07

0

Ruska tehnološka firma poznata po „ruskom Guglu“, najavila otvaranje razvojnog centra u Srbiji

Stiže i Jandeks: Srbija popularna destinacija (ruskih) IT firmi
IT sektor - Copyright Pixabay/Gerd Altmann

Samo dan nakon što su u Beogradu svečano otvorene prostorije razvojnog centra kompanije „Luksoft“ (Luxoft) iz još jedne ruske IT kompanije najavljuju dolazak u Srbiju.

Predstavnici ruske kompanije „Jandeks“ (Yandex) prepoznatljive široj publici po pretraživaču „ruskoj verziji Gugla“, najavili su takođe otvaranje razvojnog centra.

U razgovoru s predsednicom Vlade Srbije Anom Brnabić, pomenuto je preseljenje više od 800 inženjera koji će raditi na najsavremenijim IT rešenjima, saopštila je danas Vlada Srbije.
Brnabić je razgovarala je sa delegacijom kompanije, koju je predvodio šef odeljenja za međunarodnu politiku, Maksim Kozlov.

Na sastanku je dogovoreno da se nastave razgovori i unapredi saradnja u oblasti obrazovanja, s obzirom na to da ta kompanija, pored kreiranja softvera, dodatno radi i u oblasti obrazovanja za IT.

Brnabić je istakla u razgovoru da je Vlada Srbije otvorena za saradnju i spremna da pruži pomoć i podršku svetskim IT kompanijama koje otvaraju istraživačke centre u našoj zemlji i zapošljavaju IT stručnjake iz celog sveta.

U Beogradu se inače sprema otvaranje kampusa američkog „Majkrosofta“ u zgradu PC „Ušće2“ a i finansijsko-tehnološki džin „Blekrok“ je zakupio 5.000 kvadrata prostora u beogradskoj poslovnoj zgradi „Skajlajn“ za proširenje svoje ovdašnje kancelarije.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike