Brazil želi od Rusije da kupi dizela koliko god može!

12.07.2022

21:16

0

"Rusija je strateški partner Brazila"

Brazil želi od Rusije da kupi dizela koliko god može!
rosnjeft - Copyright Printscreen/YouTube/ НК РОСНЕФТЬ

Brazil nastoji da kupi što više dizel goriva od Rusije, rekao je danas brazilski ministar spoljnih poslova Karlos Franka, ne dajući više detalja o transakcijama.

- Moramo se pobrinuti da imamo dovoljno dizela za brazilsku poljoprivredu i, naravno, za brazilske vozače, rekao je Franka tokom posete Ujedinjenim nacijama u Njujorku, prenosi Rojters.

On je dodao da zbog toga Brazil traži "pouzdane dobavljače dizela, a Rusija je jedan od njih", kao i da njegova zemlja traži da od Moskve kupi dizel goriva "koliko može".

Rojters ističe da nije odmah bilo jasno kako će Brazil kupiti ruski dizel a da se ne suoči sa sankcijama Zapada, nametnutim Moskvi zbog njene intervencije  na Ukrajinu.

Na pitanje da li je došlo do bilo kakvih problema sa Zapadom oko plana kupovine dizela od Rusije, Franka je rekao da nije.

- Rusija je strateški partner Brazila u BRIKS-u, rekao je on, misleći na grupu koju čine Brazil, Rusija, Indija, Kina i Južna Afrika, blok koji se, kako navodi Rojters, vidi kao moćna alternativa Zapadu u nastajanju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike