Vikendom popodne ne može za London: Er Srbija otkazuje letove zbog problema na Hitrou

02.07.2022

12:53

0

Autor: 24sedam

Letovi otkazani zbog manjka zemaljske posade na aerodromu u Londonu

Vikendom popodne ne može za London: Er  Srbija otkazuje letove zbog problema na Hitrou
Foto:Profimedia

"Er Srbija" otkazala je popodnevne letove subotom i nedeljom tokom jula između Beograda i Londona, počev od 9. jula, zbog najave sa londonskog aerodroma Hitrou da opsluživanje popodnevnih letova vikendom u narednom periodu neće biti moguće.

I ovog vikenda, kao i prethodnih, očekuje se veoma teška situacija na aerodromu Hitrou u Londonu kada je reč o prihvatu i otpremi putnika, prtljaga i aviona, navedeno je u saopštenju „Er Srbije“.

Zbog smanjenog kapaciteta pružaoca usluga zemaljskog opsluživanja na tom aerodromu izazvanog nedovoljnim brojem zaposlenih, Er Srbija je bila prinuđena da otkaže današnji drugi, odnosno popodnevni, let između Beograda i Londona JU386, a posledično i povratni let JU387.

Sutrašnji (nedelja, 3. jul) popodnevni let JU386 između Beograda i Londona "Er Srbija" će morati da obavi i pored najava u vezi sa otežanim opsluživanjem aviona na aerodromu

Hitrou zbog toga što je uslovljena mogućnošću da u suprotnom izgubi istorijski slot - pravo sletanja na Hitrou u određeno vreme.

Kako bi umanjila negativan efekat pomenutih ograničenja na sopstveni saobraćaj i u što manjoj meri poremetila planove putovanja svojih putnika, „Er Srbija“ čini sve što je u njenoj moći da se pomenuti let obavi, uz određena prilagođavanja.

To znači da će na letu JU386 između Beograda i Londona biti moguće putovati isključivo sa ručnim prtljagom, dok registracija i prihvat predatog prtljaga neće biti mogući.

Na povratnom letu iz Londona JU387 prevoz putnika neće biti moguć, te je kompanija prinuđena da taj let otkaže.

"Er Srbija" moli putnike da na sutrašnji let JU386 nose samo prtljag sa kojim mogu samostalno da manipulišu prilikom ukrcavanja i iskrcavanja, vodeći pri tome računa o bezbednosnim ograničenjima koja se odnose na zabranjene predmete u kabini, a čija je lista dostupna na portalu

Zbog specifičnosti situacije, kompanija će po izuzetku omogućiti odstupanja od standardnog ograničenja mase od osam kilograma.

Promo/24sedam/Er Srbija
 

Srpska nacionalna aviokompanija je tako dovedena u paradoksalnu situaciju da joj se najavljuje da neće biti mogući prihvat i otprema i otpravljanje putnika, njihovog prtljaga i aviona, dok se sa druge strane insistira da se letovi obave, pa čak i delimično ili potpuno prazni.

Nadležne službe "Er Srbija" neprekidno rade na zbrinjavanju svih putnika sa tih letova, pre svega preusmeravanjem na kasnije ili alternativne letove.

Za sve to vreme, "Er Srbija" se trudi da se za putnike obezbedi podršku, kao i pravovremeno informisanje, a kompanija angažuje i dodatne resurse da bi se unapredila podrška putnicima.

"Er Srbija" je angažovala neophodno ljudstvo i avione iz svoje flote i bila je spremna da u punom kapacitetu obavi saobraćaj na vreme i u skladu sa planiranim redom letenja.

S druge strane, kompanija nažalost ne može da utiče na spremnost aerodroma sa kojih i na koje leti, navedeno je u saopštenju.

BONUS VIDEO

24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi