Haos na aerodromu "Nikola Tesla" - letovi kasne čak po 10 sati: Putnici besni, oglasila se kompanija (FOTO/VIDEO)

19.06.2022

13:29 >> 14:44

2

Er Srbija je saopštila da je najveći broj putnika sa tih letova već zbrinut, preusmeravanjem na kasnije ili alternativne letove

Haos na aerodromu "Nikola Tesla" -  letovi kasne čak po 10 sati: Putnici besni, oglasila se kompanija (FOTO/VIDEO)
aerodrom bomba (3) - Copyright 24sedam

Aviokompanija Er Srbija izvinila se danas svim putnicima na koje mogu da utiču jučerašnja i današnja kašnjenja i otkazivanja pojedinih redovnih i čarter letova "usled kasnijeg ulaska sa radova u saobraćaj aviona iz flote" tog avioprevoznika i "drugih tehničkih razloga".

Er Srbija je saopštila da je najveći broj putnika sa tih letova već zbrinut, preusmeravanjem na kasnije ili alternativne letove, a nadležne službe Er Srbije neprekidno rade da bi se pružila neophodna podrška i preostalim putnicima.

Za sve to vreme, Er Srbija se trudi da se za putnike obezbedi osveženje, kao i pravovremeno informisanje.

Kompanija, kako je saopšteno, angažuje i dodatne resurse da bi se unapredila podrška putnicima.

- Fora što su nama uzeli kofere, ušli u bording zonu, i pred ulazak u avion javili da se pomera le - 10 i po sati - jedan je od komentara na Tviteru.

Cela Evropa u problemu

- U ovom trenutku, situacija u putničkom avio-saobraćaju u celoj Evropi opterećena je velikim izazovima, koji se pre svega odnose na posledice dvogodišnje krize usled pandemije korona virusa, te posledična ograničenja u putovanjima i veliko smanjenje tražnje - objašnjavaju u Er Srbija.

Svi sektori putničkog avio-saobraćaja u Evropi, od održavanja aviona, preko zemaljskog opsluživanja, aerodroma, do avio-kompanija, suočavaju se sada sa, kako je navedeno u saopštenju, izuzetnim sezonskim rastom tražnje s jedne strane i relativno ograničenim resursima sa druge, uključujući i manjak ljudstva.

 

 

- Putnički avio-saobraćaj je visoko-povezana industrija, tako da kašnjenje i odlaganje u bilo kom njenom segmentu nužno dovodi do daljih faznih kašnjenja i potencijalnih otkazivanja letova - navodi Er Srbija.

Er Srbija, kao sastavni deo evropskog putničkog avio-saobraćaja, takođe se suočava sa sličnim izazovima, navodi se u saopštenju.

U Nemačkoj gube prtljag?

Ako je verovati tviterašima, čak i u Nemačkoj je haos na aerodromima širom zemlje.

 

 

 

- Trenutno svuda kasne letovi, negde i po šest i više sati. U Nemačkoj ne mogu da se sastave koliko gube prtljag. Sad su smislili da na aerodromu treba da se bude čak pet sati pre leta jer nema ko da radi - napisala je Stevanović Svetlana na svom Tviter nalogu.

 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike