Marko Čadež na čelu PKS još pet godina: "Nova uloga komore u svetu punom izazova"

30.05.2022

13:09

0

Autor: 24sedam

Njegov novi mandat kreće od 23. juna, a na sednici su proglašeni i potpredsednici PKS iz sveta biznisa

Marko Čadež na čelu PKS još pet godina: "Nova uloga komore u svetu punom izazova"
Cadez 08 - Copyright Promo/24sedam/PKS/Miša Obradović

Članovi skupštine Privredne komore Srbije jednoglasno su danas doneli odluku o ponovnom izboru Marka Čadeža za predsednika te poslovne asocijacije.

Čadež je za predsednika PKS izabran po drugi put, a njegov novi mandat kreće od 23. juna i trajaće u narednih pet godina.

Ovo je odlučeno na trećoj sednici Skupštine PKS u Beogradu, a Čadež je zahvalio članovima na ukazanom poverenju i izrazio nadu da ih neće izneveriti.

- Živimo u potpuno novom svetu punom izazova i nepredvidivosti koji traži i novu ulogu privredne komore. Promene počinjemo od sebe samih - poručio je Čadež nakon reizbora.

On je istakao da novi svet traži od nas da bolje poznajemo procese u svakoj industriji.

- I da pratimo globalne trendove i da umemo da predvidimo njihove promene, da se krećemo u sferi inovacija i kreiramo rešenja za izazove tradicionalnih industrija. Moramo da u realnom vremenu reagujemo na krizu, da našim članicama budemo strateški partner u odlasku na nova tržišta, da budemo lideri u predviđanju procesa i rizika, znanju i praktičnoj implementaciji naučnih dostignuća - rekao je on.

Promo/24sedam/PKS/Miša Obradović
 

Ukazujući da su inflacija, skuplji novac, skupa energija i hrana, stalna kriza, globalni izazovi sa kojima je suočena i domaća privreda, objašnjava da nova uloga komore podrazumeva i suštinsku reorganizaciju ljudskih resursa, procesa rada, usluga i udruženja po meri promenjenih okolnosti u kojima se privreda kreće. 

Nakon toga je proglasio potpredsednike PKS iz sveta biznisa pa su novi mandati povereni i dosadašnjim potpredsednicima: Zoranu Vujoviću, vlasniku  kompanije TMF 2005, Zoranu Matijeviću, suvlasniku IM Matijević, Miroljubu Aleksiću, vlasniku Alko grupe, Nebojši Šaranoviću, direktoru kompanije Kappa Star Limited, Nikoli Petroviću, direktoru kompanije Eco Energo group, Milovanu Kociću, vlasniku kompanije Yumis i Radetu Ljubojeviću, vlasniku Sirogojno kompani. 

Na sednici su usvojeni i zapisnici sa prve i druge sednice PKS , izveštaj o radu PKS za 2021. godinu, kao i redovni godišnji finansijski izveštaj PKS za 2021.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike