Kako "održavati" kupce a kako se zaštiti od hakera: Niz obuka u PKS-u

23.04.2022

07:29

0

Autor: 24sedam

Privredna komora Srbije organizuje niz obuka u aprilu i maju

Kako "održavati" kupce a kako se zaštiti od hakera: Niz obuka u PKS-u
Ilustacija - Copyright Profimedia

Centar za edukaciju Privredne komore Srbije krajem aprila i početkom maja organizuje niz obuka, jednodnevnih seminara i vebinara, koji pokrivaju različite segmente poslovanja i daju odgovore na izazove savremenog biznisa, navedeno je na portalu PKS.

Već 27. aprila, biće organizovan seminar "Rast produktivnosti i prodaje kroz razvoj i upravljanje bazom kupaca putem CRM – metodologije (Customer Relationship

Management). Cilj te obuke je da se prepoznaju elementi planiranja, razvoja i prilagođavanja rada dinamičnom tržišnom okruženju, poveća produktivnost kompanije kroz primenu prikupljenih podataka o kupaca.

Bezbednost i upravljanje informacijama

Primena informacionih sistema velikih kompanija postaje sve kompleksnija jer obuhvata veći broj servisa, aplikacija i resursa. Istovremenost i dostupnost informacija, upravljanje digitalnim identitetima, zahtevaju nove pristupe i rešenja.

Problem bezbednosti i upravljanja informacijama i podacima predstavlja prioritet u razvoju elektronskog poslovanja. Mere koje se preduzimaju radi očuvanja informacija i podataka zavise od okolnosti svakog konkretnog slučaja, a pre svega od značaja i vrednosti same informacije.

O svim ovim izazovima i rešenjima polaznici će više saznati 9. maja na vebinaru Centra za edukaciju PKS posvećenom bezbednosti i kontroli pristupa IKT sistemima - najvažnijoj liniji odbrane podataka u velikim poslovnim sistemima

Šta se menja kod Registra zaposlenih

U nameri da bude podrška privredi u procesu uspešnog unošenja kadrovskih i finansijskih podataka u Centralni registar, Komora 10. maja organizuje obuku posvećenu praktičnom radu i tumačenju najnovijih izmena prilikom dostavljanja ovih podataka u Registar zaposlenih, imenovanih i angažovanih lica, a koje su prešle u nadležnost Centralnog registra obaveznog socijalnog osiguranja.

Kompletna obuka će se sprovoditi na portalu Registra, a seminar je namenjen zaposlenima u institucijama koje imaju obavezu dostave kadrovskih i finansijskih podataka u Registar zaposlenih.

Već 12. maja biće organizovana jednodnevna edukacija "MOBING zakon i praksa" čiji je cilj da, kroz niz praktičnih primera, odgovori na sva pitanja u vezi sa prepoznavanjem, procesuiranjem i sankcionisanjem mobinga, ali i manipulacijom mobinga.

Posebna pažnja posvećena je internom rešavanju sa efikasnim iskustvima predavača koja će učesnike osposobiti za uspešno rešavanje u internom postupku.

Zaštita radnika, ali druge vrste, na programu je 19. maja. Seminar "ISO 45001:2018 – Sistemi menadžmenta bezbednošću i zdravljem na radu" je mesto na kome će se polaznici upoznati sa sistemima akreditacije i sertifikacije, primenom standarda, liderstvom i učestvovanjem radnika u realizaciji operativnih aktivnosti, vrednovanjem i poboljšanjem performansi kompanije, saopšteno je iz PKS.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike