Nova promotivna akcija PKS: Za jaku privredu, kupi "čuvarkuću“!

25.03.2022

17:30

0

Autor: 24sedam

Cilj je podizanje svesti potrošača o prednostima i značaju kupovine domaćih proizvoda za jačanje srpske privrede

Nova promotivna akcija PKS: Za jaku privredu, kupi "čuvarkuću“!
25032022 Cuvarkuća PerSu market (11)1 - Copyright Promo/24sedam/Nikola Đorđević

Privredna komora Srbije (PKS) pokrenula je novu promotivnu akciju kupovine proizvoda označenih žigom "čuvarkuća“ u sedam trgovinskih lanaca širom naše zemlje sa ciljem podizanja svesti potrošača o prednostima i značaju kupovine domaćih proizvoda za jačanje srpske privrede.

Biće organizovano više od 150 promotivnih akcija u prodavnicama "Deleza", "Merkatora", "Univereksporta", DIS-a, "Vera", LIDL-a, kao i u maloprodajnim objektima kompanija članica Domaćeg trgovačkog lanca (DTL).

Žarko Malinović, sekretar Udruženja za trgovinu PKS, istakao je danas da je važno da u domaćim trgovinama građani kupuju proizvode koji su napravljeni u Srbiji jer se time čuva srpska ekonomija, što ima poseban značaj u uslovima globalne krize sa kojom se svet suočava zbog situacije u Ukrajini.

- Zahvaljujući domaćim proizvođačima i trgovcima imamo dobro snabdeveno tržište u veoma izazovnom trenutku za ceo svet - poručio je Malinović nakon obilaskamarketa  "PerSu Vojvođanka" u Beogradu, i naveo da gotovo 900 domaćih proizvoda nosi žig "čuvarkuća“.

Kupovinom "čuvarkuća", dodaje, u državnom budžetu ostaje više sredstava, koja se zatim investiraju u infrastrukturu, obrazovanje, zdravstvo...

Potrošači koji u 150 prodavnica kupe tri i više proizvoda sa ovim žigom na poklon dobijaju pamučni ceger proizveden u Srbiji, što je, prema rečima Malinovića, važno, jer se na taj način dodatno smanjuje upotreba plastičnih kesa i štiti životna sredina.

Obrad Popović, direktor Domaćeg trgovačkog lanca (DTL), čiji je "PerSu" član, kaže da je danas, više nego ikada, važno da se podrže domaća proizvodnja i trgovci.

- Naša osnovna misija je da podržavamo male proizvođače i omogućimo im da zauzmu svoje mesto na policama - istakao je Popović, i naveo da 14 članica DTL-a ima gotovo 700 objekata u Srbiji.

Darko Bjeloglav, osnivač kompanije "BB trejd", u čijem sastavu posluju domaći marketi "PerSu", kaže da intenzivno sarađuju sa malim lokalnim proizvođačima koje poziva da apliciraju za žig "čuvarkuća".

- Osnovni cilj je da podržimo lokalnu privredu, jer od domaće privrede ostaje dobit koja se kasnije raspoređuje na celo društvo - rekao je Bjeloglav, navodeći da PerSu marketi uglavnom posluju na području Vojvodine, ali da će do kraja godine, pored postojećih, u Beogradu biti otvoreno još pet marketa ove kompanije.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike