Hjundai planira izgradnju fabrike električnih vozila u SAD

09.05.2022

10:35

0

Kompanija je, navodno, u poodmaklim razgovorima sa zvaničnicima američke savezne države Džordžija

Hjundai planira izgradnju fabrike električnih vozila u SAD
Automobil 1 - Copyright Profimedia

Južnokorejski automobilski div Hjundai Motor planira fabriku za proizvodnju električnih vozila u Sjedinjenim Državama i u pregovorima je o izgradnji pogona u Džordžiji, u blizini postojeće fabrike koje proizvode brendove Hjundai i Kia.

- Uskoro će biti objavljen plan o izgradnji nove fabrike električnih vozila u Sjedinjenim Državama, ali u ovoj fazi ne možemo da podelimo s vama detalje o tome - odgovorili su iz Hjundaija na upit Rojtersa o njihovom investicionim planovima.

Kompanija je u poodmaklim razgovorima sa zvaničnicima američke savezne države Džordžija o izgradnji namenskog pogona za električna vozila, rekla su britanskoj agenciji tri izvora koja su direktno upućena u pregovore. Detalji o investiciji, uključujući njenu procenjenu vrednost i broj radnih mesta koja bi bila otvorena, za sada nisu poznati.

Novi pogon u Džordžiji, ako pregovori budu uspešno završeni, služio bi i Hjundaiju i Kiji za proizvodnju i lansiranje nekoliko potpuno novih modela električnih SUV vozila - lonik 7 i EV9 – namenjenih samo tržištu SAD-a, rekli su Rojtersovi sagovornici.

Hjundai je prošlog meseca najavio investiciju od 300 miliona dolara za proizvodnju potpuno električnog modela Dženezis GV 70 i hibridne verzije Santa Fea u svojoj fabrici u Alabami. Model Dženezis bi bio prvi Hjundaijev elektični automobil proizveden u Sjedinjenim Državama.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike