Potpuno drugačiji: Još malo pa (konačno) Sajam automobila u Beogradu

19.04.2022

16:47

0

Posle duge pandemijske pauze, u Beogradu se od 12. do 15. maja održava Sajam automobila i motocikala

Potpuno drugačiji: Još malo pa (konačno) Sajam automobila u Beogradu
Profimedia

Sajam automobila "DDOR Eco BG Car Show 07" održaće se na Beogradskoj sajmu od 12. do 15. maja, zajedno sa 14. Međunarodnim sajmom motocikala "Motopešen".

Tako će Beograd posle dve godine pauze ponovo ugostiti veliku automobilsku manifestaciju, ali uz potpuno drugačijim okolnostima.

Naglasak na "eko"

Kako je ukazano, odrednica "eko" (eco) u imenu događaja govori o nameri organizatora i uvoznika vozila da izložbena postavka istakne vozila koja zadovoljavaju visoke ekološke standarde.

Sajam će se održati u uslovima smanjene prodaje zbog nedostatka novih vozila na tržištu, a potvrđeno je veliko interesovanje izlagača u sektoru prateće automobilske industrije, garažno-servisne opreme i ponude rezervnih delova.

Akcenat Sajma će biti na novim tehnologijama, ekološkim vozilima, hibridnim vozilima i onima na struju, rekao je ranije za 24sedam Milan Belin, predsednik Srpske asocijacije uvoznika vozila i delova i generalni direktor „Reno Nisan Srbije“.

- Ljudi bi trebalo da su svesni situacije i problema sa proizvodnjom automobila u Evropi i svetu i da ne očekuju da će na Sajmu biti vozila na lageru i popusta, kao što su navikli. Ideja je da ovaj sajam ne bude prodajni, jer situacija tako nalaže, već da se javnost upozna sa novim tehnologijama i time dokle je svet stigao u nečemu što je već sadašnjost u Evropi. Sledeće godine je po rasporedu Međunarodni sajam automobila u Beogradu, pa se nadamo da će do tada sitaucija da se normalizuje i da će taj sajam biti i komercijalni. Moramo da održimo kontinuitet – naglašava Belin.

Automobilski brendovi koji se predstavljaju u okviru "DDOR Eco BG Car Show 07" nalalaziće se u u Hali 1 Beogradskog sajma, dok će izložbi u okviru sajma "Motopešen" zauzeti halu 4.

Kompletna prateća industrija, garažno-servisna oprema, rezervni delovi, uključujući o onu specijalizovanu, namenjenu ekološki naprednim i električnim vozilima, biće u halama 2, 1A i 3A.

Učešće na sajmu su pored ostalih potvrdili srpski zastupnici brendova i proiozvođača Škoda, Tojota, Reno Nisan, Suzuki, Isuzu, Ford, Citroen, Hjundai, Volvo, Kia, Mazda, Jaguar, Land Rove.

Poslednji, 54. Međunarodni sajam automobila održan u martu 2019. godine, kao i da je naredne godine sajam otkazan zbog pandemije korona virusa.

U međuvremenu je u Beogadu održan i prvi Sajam korišćenih vozila.

BONUS VIDEO

24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti