Za svakog po nešto: Na prvom srpskom Sajmu polovnjaka luksuzni automobili po neverovatnim cenama (FOTO+VIDEO)

03.12.2021

19:33

0

U Beogradu se ovog vikenda održava "Sajam korišćenih vozila“, prvi "sajam polovnjaka“ u Srbiji na kome se može videti "krem“ polovnih vozila sa domaćeg tržišta

Za svakog po nešto: Na prvom srpskom Sajmu polovnjaka luksuzni automobili po neverovatnim cenama (FOTO+VIDEO)
sajam polovnih automobila (11) - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Na prvom "Sajmu korišćenih vozila“, koji se održava od 3. do 5. decembra u Beogradskoj areni, predstavljen je "krem“ polovnih vozila sa domaćeg tržišta. Neka od vozila koja mogu da vide posetioci, teorijski i da kupe, su toliko ekskluzivna da nisu bila ni na međunarodnom sajmu novih automobila.

Ozbiljan biznis

Biznis sa polovnjacima ozbiljan je posao i u Srbiji. Prošle godine je ovde prodato sedam puta više korišćenih vozila nego novih (kupljeno 20.865). Čak je i segment vozila 1-6 godina veće tržište od "pijace“ novih automobila. A ove godine prodaja polovnjaka je za 10 odsto veća.

Organizator sajma Filip Mrlješ naglašava da je ovde reč o praktično novim automobilima, jer su izložena vozila starosti od jedne do šest godina.

Doduše, i cena im je zbog toga prilično drugačija od one na koju pomislimo kada kažemo "polovni automobil“.

Neki od njih koštaju kao veći stan u Beogradu a neki, bogami, i kao dva.

- Cene ovih automobila idu od 6.000 do više od 300.000 evra. Ideja je da predstavimo Beogradu i Srbiji jedan drugačiji segment korišćenih vozila od onog na koji su navikli kod "polovnjaka“. Taj segment su vozila koja su praktično još u garanciji, a koja do kupaca stižu nakon nekoliko godina provedenih u kompanijskoj floti – ističe Mrlješ.

A prednost takvih vozila nije samo starost, odnosno njen izostanak, već i to u kakvim su uslovima eksploatacije provela to kratko vreme najma do prodaje "fizičkom licu“.

- Sva vozila koja su u ovoj kategoriji su vozila sa garancijom koju daju sertifikovani prodavci polovnih vozila. To su ozbiljne firme, sve ih je više u Srbiji, a kod kojih kupci dobiju garanciju na poreklo, legalnost, pređenu kilometražu, motor, menjač… - nabraja Mrlješ.

Uz renomirane auto kuće, među 40 izlagača su i oni iz prateće industrije. Na "nivou 200“, odnosno ulaznom spratu Beogradske arene sa severa, nalaze se štandovi firmi koje prodaju sve što ide uz automobile - od aluminijumskih felni i pneumatika do volana i folija za stakla.

Veliki deo u tom segmentu sajma predstavljaju i motocikli, kao i sve popularnija ATV i kvad "vozila za zabavu“.

 

Sajam radi još u subotu i nedelju, od 10 do 19 časova a ulaznica košta 300 dinara. Za posetioce su spremljene i nagrade, pa će kompanija NIS podeliti 3.000 poklona, uključujući ukupno 2.000 litara goriva, a firma koja ima aplikaciju za pomoć na putu "Vozzi“ poklanja ukupno 100.000 km besplatnog šlepa vozila.

Detaljniju ponudu automobila na sajmu pogledajte u video prilogu:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike