Sada i zvanično: Sajam automobila i motocikala u Beogradu od 12. do 15. maja

23.02.2022

15:19

0

Sajam automobila "DDOR Eco BG Car Show 07" održaće se na Beogradskoj sajmu od 12. do 15. maja, zajedno sa 14. Međunarodnim sajam motocikala "Motopešen"

Sada i zvanično: Sajam automobila i motocikala u Beogradu od 12. do 15. maja
profimedia-0326412846 - Copyright Profimedia

Beograd će posle dve godine pauze ponovo ugostiti veliku automobilsku manifestaciju, zvanično je objavljeno danas.

Sajam automobila "DDOR Eco BG Car Show 07" održaće se na Beogradskoj sajmu od 12. do 15. maja, a istovremeno će se na tom prostoru odigravati i 14. Međunarodnim sajam motocikala "Motopešen".

Učešće na sajmu su pored ostalih potvrdili srpski zastupnici brendova i proiozvođača Škoda, Tojota, Reno Nisan, Suzuki, Isuzu, Ford, Citroen, Hjundai, Volvo, Kia, Mazda, Jaguar, Land Rover, navedeno je u saopštenju.

Navodi se i da će se sajam održati u uslovima smanjene prodaje zbog nedostatka novih vozila na tržištu, kao i da postoji veliko interesovanje izlagača u sektoru prateće automobilske industrije, garažno-servisne opreme i ponude rezervnih delova.

Naglasak na "eko"

Kako je ukazano, odrednica "eko" (eco) u imenu dogadjaja govori o nameri organizatora i uvoznika vozila da izložbena postavka istakne vozila koja zadovoljavaju visoke ekološke standarde.

Automobilski brendovi koji se predstavljaju u okviru "DDOR Eco BG Car Show 07" nalalaziće se u u Hali 1 Beogradskog sajma, dok će izložbi u okviru sajma "Motopešen" zauzeti halu 4.

Kompletna prateća industrija, garažno-servisna oprema, rezervni delovi, uključujući o onu specijalizovanu, namenjenu ekološki naprednim i električnim vozilima, biće u halama 2, 1A i 3A.

Podseća se i da je poslednji, 54. Međunarodni sajam automobila održan u martu 2019. godine, kao i da je naredne godine sajam otkazan zbog pandemije korona virusa.

U međuvremenu je u Beogadu održan i prvi Sajam korišćenih vozila.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike