Cela Srbija kao na dlanu: Mali obišao novi kontrolni centar Poreske uprave (FOTO)

13.04.2022

12:15

0

Iz ovog centra pratiće se poslovanje poreskih obveznika u novom sistemu e-fiskalizacije

Cela Srbija kao na dlanu: Mali obišao novi kontrolni centar Poreske uprave (FOTO)
Tan2022-4-13_133251240_0 - Copyright Tanjug/Rade Prelić

Ministar finansija Siniša Mali obišao je novi kontrolni centar Poreske uprave, iz koga će se pratiti poslovanje poreskih obveznika u novom sistemu e-fiskalizacije i izjavio da je veoma zadovoljan kako kontrola funkcioniše.

- Cela Srbija se vidi kao na dlanu, svi poreski obveznici i njihov promet se vidi u realnom vremenu. Upravo je to ono što smo želeli da postignemo kako bismo uveli red u fiskalizaciju - rekao je Mali.

Podsetio je da se bliži 1. maj, rok do koga su svi obveznici dužni da pređu na novi sistem i pozvao one koji to još nisu uradili da ispune svoju zakonsku obavezu.

- Oko 140.000 obveznika se prijavilo za novi sistem sa 200.000 maloprodajnih objekata, odnosno lokacija. Isplaćene su subvencije za sve zahteve koji su stigli, a to je oko 130.000 obveznika koji su dobili po 100 evra po maloprodajnom objektu i 100 po fiskalnom uređaju - naveo je ministar.

Centar je sa njim obišla i direktorka Poreske uprave Srbije Dragana Marković i istakla da je ovim centrom Srbija dobila moćan alat koji omogućava napredniju analizu rizika i gde će inspektori u kancelarijama imati potpuni uvid u dešavanja na prodajnim objektima širom Srbije.

- Nakon toga se rade razne analize i inspektori će ići u ciljane kontrole sa velikim brojem informacija o poreskom obvezniku i prodajnom mestu koje je predmet kontrole - naglasila je ona.

Dodala je da se veliki broj obveznika uključio u novu fiskalizaciju i da Poreska uprava dnevno dobije oko dva miliona računa.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike