Mali: Robne rezerve su pune, svega imamo dovoljno

28.03.2022

10:50

0

Srbija na računu trenutno ima 152 milijarde dinara i nema problem sa finansijama, poručio je ministar

Mali: Robne rezerve su pune, svega imamo dovoljno
siniša mali 24sedam goran sivački (18) - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je Srbija jaka i stabilna, da su robne rezerve popunjene te da imamo dovoljno poljoprivrednih proizvoda, čak i za pomoć državama u regionu.

- Imamo svega dovoljno. Građani treba da znaju da u rezervama imamo 800.000 tona pšenice, milion tona kukuruza, da je zasejano čak 620.000 hektara pšenice i skoro milion hektara kukuruza - istakao je on gostujući na Hepi televiziji.

Naveo je da je država obezbedila i naftne derivate, kako bi sva skladišta bila popunjena, saopštilo je Ministarstvo finansija.

- Reč je o 20.000 tona nafte, 18.600 tona benzina, 7.000 tona mazuta, 42.500 tone evro dizela - rekao je Mali.

Istakao je da Srbija na računu trenutno ima 152 milijarde dinara i da nema problem sa finansijama, kao i da sve plaća i nabavlja na vreme.

Napomenuo je da brojne zemlje u Evropi sada imaju dosta problema zbog nestašica brašna, ulja i drugih prehrambenih proizvoda.

- Sa ovom krizom, pokazujemo stabilnost javnih finansija i odgovornu politiku koju vodi predsednik Vučić. Mi smo mala zemlja, ali ekonomski jaka. Imamo sve, od pšenice, kukuruza, ulja, razmišljali smo i šta nemamo, pa smo krenuli na vreme da nabavljamo - naveo je Mali.

Podsetio je da su kada je počela globalna kriza, zamrznute cene osnovnih životnih namirnica.

- Za sada je odluka da te cene ostanu zamrznute do kraja aprila. Ako bude potrebno, tu odluku ćemo produžiti. Ako zamrznemo cene, štitimo građane, a najveći teret krize država preuzima na sebe - rekao je Mali.

Napomenuo je da je u teškim vremenima najvažnija politika pomirenja, mira, stabilnosti i jedinstva.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike