Vučević sa Vučićem obišao fabriku kompanije BMTS: "Novi Sad se pretvara u lidera IT sektora i novih tehnologija cele zemlje i regiona"

16.03.2022

13:00

0

Danas sam imao veliku čast da predsedniku Aleksandru Vučiću pokažem još jedan deo slagalice - naglasio je Vučević

Vučević sa Vučićem obišao fabriku kompanije BMTS: "Novi Sad se pretvara u lidera IT sektora i novih tehnologija cele zemlje i regiona"
Miloš Vučević, Aleksandar Vučić - Copyright Printscreen/Instagram/milosvucevic_gradonacelnik

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević danas je sa predsednikom Republike Srbije obišao fabriku auto-moto delova kompanije BMTS.

- Danas sam imao veliku čast da predsedniku Aleksandru Vučiću pokažem još jedan deo slagalice koji Novi Sad pretvara u lidera IT sektora i novih tehnologija cele zemlje i regiona - proizvodni pogon BMTS-a, naveo je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Kako je napomenuo u fabrici se proizvode turbo kompresori za auto-industriju, a o kakvoj firmi se radi svedoči da je BMTS višestruko nagrađivan u oblasti tehnoloških inovacija.

- Trenutno skoro 200 naših sugrađana stiče izuzetna poslovna i praktična znanja, u planu je novo zapošljavanje, a već standardno za ovakve firme u Novom Sadu je i formiranje istraživačko-razvojnog centra za oko 120 visokokvalifikovanih stručnjaka, čije znanje i veštine bukvalno menjaju Srbiju - istakao je Vučević.

Pogon se nalazi u industrijskoj zoni Kać, u koju je Grad već uložio 120 miliona dinara, sa novim investicijama od 1,1 milijarde iz našeg budžeta.

- Podsećam da u Novom Sadu funkcionišu još 3 radne zone, u koje takođe ulažemo veoma značajna sredstva, a sve kako bismo privukli vrhunske svetske investitore i omogućili našim mladim sugrađanima kvalitetan posao, odlične plate i privoleli ih da ostaju i osnivaju porodice u gradu koji toliko vole! - zaključio je Miloš Vučević.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike