Postavljen kamen temeljac za izgradnju vrtića u Adicama: " Vodimo računa o svim delovima grada i ulažemo u sve segmente" (FOTO)

15.03.2022

16:12

0

Autor: 24sedam

Tokom obilaska gradilišta objekta u naselju Adice, gradonačelnik je podsetio na to da je ove godine upisano više od 17 000 dece u PU ''''Radosno detinjstvo'''' što je apsolutni rekord

Postavljen kamen temeljac za izgradnju vrtića u Adicama: " Vodimo računa o svim delovima grada i ulažemo u sve segmente" (FOTO)
vucevic - Copyright Printscreen/Instagram/milosvucevic_gradonacelnik

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević položio je kamen temeljac za izgradnju novog objekta Predškolske ustanove „Radosno detinjstvo“ u naselju Adice.

Vrtić će se nalaziti u Ulici Desanske Maksimović bb, prostiraće se na 2200 metara kvadratnih i moći će da ga pohađa 250 dece, a gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo što je u prethodnih nekoliko godina učinjeno mnogo na proširivanju kapaciteta Predškolske ustanove.

- Ne sećam se da se nekada u gradu istovremeno gradilo četiri vrtića, a paralelno se brojni objekti proširuju i rekonstruišu. Ne znam da li ćemo u narednim godinama uspeti da ponovimo tako snažan investicioni ciklus od milijardu i po dinara koliko je uloženo u izgradnju vrtića. Reč je o objektima u Veterniku, na Sajlovu, završen je vrtić u Orahovoj ulici na Klisi, proširuju se kapaciteti u Kovilju, Kaću, a gradiće se i novi objekat u Ulici Miše Dimitrijevića, naveo je Vučević.

Tokom obilaska gradilišta objekta u naselju Adice, gradonačelnik je podsetio na to da je ove godine upisano više od 17 000 dece u PU ''''Radosno detinjstvo'''' što je apsolutni rekord. Rekao je i da država sada razmišlja o uvođenju besplatnog predškolskog vaspitanja i obrazovanja na nivou Srbije, a Grad je to omogućio pre tri godine.

- Besplatni vrtići za svu decu nije nešto što se podrazumeva, to je zasluženo predanim radom i odgovornim upravljanjem. Ova godina je izazovna za ceo svet, a mi ćemo nastojati da održimo rezultate koje smo ostvarili. Takođe, subvencionišemo boravak za 3 500 mališana u privatnim vrtićima, od 2015. godine, a pri tome, ne smanjujemo nivo investicija. Očekujemo da objekat u Adicama, u čiju izgradnju se ulaže oko 414 miliona dinara, bude gotov za 20 meseci. To će biti drugi vrtić u ovom naselju i to u delu gde je intenzivna stambena izgradnja, kazao je Vučević.

 

 

Dodao je da će uskoro na Adicma biti otvoren i objekat Doma zdravlja ''''Novi Sad'''', a da kreće i realizacija projekta izgradnje atmosferske i fekalne kanalizacije u Čerevićkoj ulici, u Novoj 2, u Ulici Marije Bursać.

- Vodimo računa o svim delovima grada i ulažemo u sve segmente, a samo je Uprava za građevinsko zemljište i investicije ove godine uložila u Adice 800 miliona dinara, naveo je Vučević.

Ostaje još, dodao je, da se u Adicama izgradi osnovna škola, pa da uslovi za život budu na nivou onih kakve imaju neke opštine.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike