Ozbiljan biznis se ne uči na internetu: Šta smo videli na Sajmu pčelarstva (FOTO+VIDEO)

12.02.2022

16:03

0

Zašto se profesionalno pčelarstvo ne može „naučiti na internetu“ i koliko je proizvodnja meda ali i opreme postalo ozbiljan biznis vidimo ovog vikenda na Beogradskom sajmu

Ozbiljan biznis se ne uči na internetu: Šta smo videli na Sajmu pčelarstva (FOTO+VIDEO)
sajam51 - Copyright 24sedam/Nenad Vujanović

Pčelarstvo je u Srbiji danas ozbiljan biznis, to je ovog vikenda uspešno pokazano na 13. Državnom sajmu pčelarstva na Beogradskom sajmu.

Ne samo što se tiče meda već i prateće industrije, koja je sada na tom nivou da dolaze inostrani kupci iz regiona i šire kako bi ovde nabavili robu za dalju prodaju po Evropi, kaže nam Rodoljub Živadinović, predsednik Saveza pčelarskih organizacija Srbije (SPOS).

24sedam/Nenad Vujanović
Nema meda bez knjige: Rodoljub Živadinović, predsednik SPOS

U njegove reči reporteri portala 24sedam uverili su se na samom sajmu na kome je bila tolika gužva da je više ličilo na popularni Sajam automobila a ne sajam meda.

Samo što se na ovoj sajamskoj manifestaciji dolazilo iz inostranstva da se kupi srpska roba a ne obrnuto.

Na sajmu je izloženo praktično sve što je potrebno za pčelarenje, hobisti i profesionalci su iskoristili priliku da kupe što im od opreme treba a trgovci da dogovore nove poslove i srpsku opremu plasiraju dalje u Evropu.

Da dobitku su i građani, jer deo sajma je prodajni, tako da se još sutra, koliko traje sajam, mogu snabdeti s najkvalitetnijim srpskim medom i pčelinjim proizvodima od renomiranih proizvođača.

Kvalitet meda ovde nije upitan, jer ovde gde se održavaju i pčelarska savetovanja i predavanja koja drže domaći i inostrani stručnjaci ne dolaze, kako kaže Živadinović, oni koji o pčelarstvu „uče na internetu“.

- Onaj ko ne pročita 30 knjiga o pčelarstvu ne može se zvati ni početnikom – kaže Živadinović.

Za čistiju situaciju na srpskom tržištu meda u veliko meri je zaslužan i sam SPOS, jer njihovom inicijativom je otvorena fabrika meda u Rači, pojačane su subvencije države a nadalje se radi na unapređenu proizvodnje i lakše registracije pčelara i njihovih proizvoda.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike