Srpski IT za svet: Dobili 140 miliona dolara, spremaju se za Njujoršku berzu

25.01.2022

14:54

0

Fond Brajton Park uložio 140 miliona dolara u domaću kompaniju HTEC

Srpski IT za svet: Dobili 140 miliona dolara, spremaju se za Njujoršku berzu
Copyright Pixabay/Free-Photos

Kompanija "HTEC Grup" objavila danas da je ostvarila manjinsku investiciju američkog „Brajton park fonda“ u visini od 140 miliona američkih dolara koja će omogućiti globalni rast HTEC.

Na onlajn konferenciji finansijski direktor "HTEC Grupe", Miroslav Virijević, istakao je da je reč o partnerstvu sa investitorskom grupom - Fondom koji ulaže isključivo u tehnološke kompanije.

On je ocenio da će ovo ulaganje HTEC-u omogućiti da dodatno ubrza svoj rast i stvori nove prilike za zaposlene.

Najavio je i nove akvizicije u kompanije za softversko inženjerstvo što će HTEC-u omogućiti jače prisustvo na globalnom tržištu u digitalnim uslugama.

Spremaju se za izlazak na berzu

Ulaganje Fonda u HTEC ocenio je i kao šansu za dodatno pozicioniranje Srbije i regiona na mapi globalnih tehnoloških centara.

Virijević je rekao da je ulaganje korak ka viziji da HTEC bude kompanija koja će u tri, četiri godine biti listirana na Njujorškoj berzi. Dodao je da se nada će kroz ovu investiciju i razvoj koji ona donese HTEC prikupiti pažnju i podršku i drugih globalnih investitora.

HTEC Grupa je saopštila da će nastaviti da ulaže u razvoj zaposlenih kroz jedinstvene programe za karijerni razvoj inženjera, dizajnera, menadžera i drugih eksperata.  Precizirali su da će im omogućavati da kroz izazovne projekte u saradnji sa najboljim svetskim kompanijama, a radeći iz Srbije i drugih zemalja u regionu, grade svoje karijere.

London, Njujork, Silicijumska dolina... i Srbija

U saopštenju HTEC jedan od osnivača i generalni direktor HTEC Group, Aleksandar Čabrilo, poručio je da sa jakom inženjerskom osnovom i tehnološko-razvojnim centrima širom Jugoistočne Evrope, uz dizajnerske i konsultantske kancelarije u Londonu, Njujorku i Silicijumskoj dolini, HTEC kombinuje najbolje od inženjerske ekspertize sa jedne strane sa kreativnošću i inovacijama sa druge. Dodao je da na taj način HTEC postaje strateški važan partner svojim klijentima.

Partner u „Brajton Parku“, Mark Džialga, ocenio je da kombinujući sofisiticirano inženjerstvo sa najboljim produktnim inovacijama i dizajnom, HTEC  strateški radio na tome da se pozicionira kao globalni lider u razvoju digitalnih proizvoda.

- Mi smo veoma srećni što možemo da podržimo kompaniju koja pruža ovakve mogućnosti rastućem tehnološkom talentu u Evropi i radujemo se što ćemo svojom ekspertizom u industriji moći da pomognemo kompaniji da se dalje razvija i da svoje usluge pruži još većem broju vodećih svetskih kompanija - navedeno je u njegovoj pisanoj izjavi.

HTEC Group je kompanija za visokotehnološki konsalting, softversko inženjerstvo i razvoj digitalnih proizvoda, srpskog porekla sa globalnim prisustvom.

Za nju se šire čulo krajem prošle godine, kada je kupila globalno značajnu dizajnersku kompaniju „Momentum“ iz Silicijumske doline.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike